Apple M2 är allt vem som helst kan prata om nu när Apple M1, M1 Pro och M1 Max-chippen är gratis, även om Apple inte har tillkännagett det officiellt ännu.

Trots det kommer det förmodligen att finnas en hel del förväntan kring Apples nästa generations kisel, med tanke på framgången med dess första uppoffringar. Den senaste MacBook Air (1), 9-tums MacBook Pro (XNUMX), XNUMX-tums MacBook Pro (XNUMX) och XNUMX-tums MacBook Pro (XNUMX) har de senaste chipsen från Apple, som Apple Mac Mini (XNUMX) ) och dess senaste XNUMX-tums iMac (XNUMX). MXNUMX finns fortfarande i den senaste Apple iPad Pro (XNUMX-tum, XNUMX).

Nästan alla är de bästa enheterna i klassen, så vi är naturligtvis stolta över vad Apple M2-chippet kan tillföra bordet med dessa enheter.

Kommer de avancerade Apple M2-chippen att komma med kraftfullare grafikprocessorer för att driva de bästa Mac-spelen? Det är helt klart på vår radar, eftersom de nya MacBook Pro-enheterna med M1 Pro- och M1 Max-kretsar är mycket kapabla spelenheter (även om de inte riktigt mäter sig med de bästa spelbärbara datorerna med dedikerade RTX XNUMX Ti-GPU).

Hur kommer Apple M2 att jämföras med Intels Alder Lake mobila processorer i år, eftersom de båda är baserade på Arms big.LITTLE-arkitektur? Vid vilken tidpunkt kunde vi se de nya Apple M2-drivna enheterna börja säljas?

Vi kommer att fördjupa oss i allt detta och mer medan vi väntar på officiella nyheter om Apple M2.

Apple M2: gå rakt på sak

  • Vad är det? Nästa generation av konsumentprocessorer för Mac och iPad från Apple
  • Hur mycket kostade det? Chipet kommer inte att sälja sig självt, så det beror på kostnaden för enheten den driver.
  • När kom den ut? Vi väntar på ett tillkännagivande under andra kvartalet XNUMX, med en release kort därefter.

MacBook Pro de 16 pulgadas sobre una mesa de madera en una oficina moderna

(Bildkredit: framtid)

Apple M2 releasedatum

Det finns inga officiella nyheter om att Apple M2-chippet finns, så det finns helt klart inget officiellt releasedatum. Med det sagt kan vi titta på takten för enhetslanseringar och få en bra uppfattning om när vi kommer att se Apple M2-debuten.

Det kommer nästan säkert att driva nästa generation MacBook Air (2), som vi förväntar oss att se under de kommande månaderna. Om vi ​​också kommer att se en trettontums MacBook Pro med Apple MXNUMX-teknik är en helt annan sak.

Med den senaste lanseringen av XNUMX-tums MacBook Pro med en betydligt kraftfullare processor, kommer fallet att lansera en lite mindre MacBook Pro snart att bli ganska ynkligt.

Den tretton-tums MacBook Pro kommer med största sannolikhet att fasas ut till förmån för en fjorton-tums MacBook Pro med Apple M2-chip, vilket kan hända i slutet av XNUMX.

M2-chippet kan också driva en ny Apple Mac Mini. Mac Mini och MacBook Air kommer att fylla ett par år i slutet av XNUMX, så du kan förvänta dig en uppdatering i mitten av året.

Ändå, med tanke på halvledarbristen och andra problem i leveranskedjan som vi har ställts inför, borde vi inte förvänta oss att ett traditionellt släppplan på arton till tjugofyra månader kan hålla i sig i denna trånga situation.

Ändå hör vi mycket om ett gäng nya Mac- och MacBook-släpp i år, så vi förväntar oss helt klart stora saker på M2-fronten XNUMX.

Mac 2020

(Bildkredit: Apple)

apple m2 pris

Apple M2 kommer inte att sälja sig själv, men kan du föreställa dig om det var Apples stora spel för XNUMX? Det skulle bli en resa.

Nej, Apple M2 kommer bara att säljas som en del av en av deras produkter, så det är de enhetskostnadsetiketter vi kommer att titta på. Och även om de Apple M1-drivna enheterna inte blev dyrare än sina föregångare på grund av hårdvaruuppgraderingar, är det kanske för svårt att förvänta sig att samma sak ska hända med Apple M1.

Kostnaderna för många hårdvarutillverkare har stigit stadigt under det senaste året. Oavsett om vi vill tillskriva detta till företag som snabbt köper in användare, eller till det faktum att kostnaderna faktiskt har ökat tillräckligt för att driva upp kostnaden för färdiga varor, är saker och ting dyrare XNUMX. , och produktteknologier i synnerhet.

Det är något med $2/$XNUMX som bara är annorlunda för en $XNUMX/$XNUMX konsument, så det är verkligen möjligt att Apple kommer att hålla fast vid sin baskonfiguration.MacBook Air per MXNUMX till denna kostnad.

Andra konfigurationer kan dock vara lite dyrare att kompensera, och MacBook Pro-enheter bör se en omfattande kostnadsökning. Om du är en affärsanvändare kommer Apple inte att vara blyg för att överföra denna kostnadsökning till dig.

Air 3.0-appen på macOS

(Bildkredit: framtid)

Apple M2 specifikationer och prestanda

Även om antalet kan vara högre, förväntar vi oss inte att Apple M2 kommer att överträffa de nya M1 Pro och M1 Max-chippen.

Dessa 2 designades speciellt för professionella arbetsstationer (det går trots allt under namnet MacBook Pro), och det ser ut som att MX-beteckningarna kommer att driva konsumentenheter, medan MX Pro- och MX Max-chips kommer att driva avancerade arbetsstationer. .

Det spelar förmodligen bara roll för SoC:s grafik och neurala bearbetning, vilket en MacBook Air eller iPad Pro inte kräver lika mycket som en MacBook Pro som används för videoredigering eller 3D-modellering.

Vi förväntar oss dock att Apple M2-chippet har minst 8 kärnor (4+4) med en perfekt kombination av prestanda och effektivitetskärnor. M2-processorn har möjligen lika många kärnor, men inte en lika kraftfull som förra årets M1 Pro och M1 Max.

Anledningen till att vi tror att det kommer att bli en ökning av antalet CPU-kärnor är helt och hållet Intel Alder Lake. Med lanseringen av Intels senaste mobila processorer har Intel en enormt konkurrenskraftig produkt att konkurrera med Apples kisel på den totala marknaden för bärbara datorer. Utan Alder Lake skulle Apple säkert kunna komma undan med exakt samma antal kärnor, plus göra några kantändringar och kalla det en dag.

Med Intel Alder Lake mobilchips med upp till tolv kärnor/20 trådar kommer Apple M2 att behöva arbeta lite hårdare för att hänga med Intels chips eftersom de två företagen går våldsamt för att stärka sin andel av mobilmarknaden. bärbara datorer i två tusen och tjugotvå.

Dela detta