Från och med nästa år kommer Apple TV att vara platsen att se varje Major League Soccer (MLS)-match live. MLS-fans runt om i världen kommer snart bara att behöva ställa in en enda sändning utan lokala avbrott eller dyra kabelpaket för att se spel med kommentarer när de händer.

Apple meddelade idag (öppnas i en ny flik) att de skapar en prenumerationsbaserad tjänst med MLS som kommer att leva exklusivt på Apple TV-appen och kommer att finnas tillgänglig 2023. Utöver innehåll i spelet kommer strömmen att innehålla en veckolyft. , höjdpunkter och ett analysprogram. Ett "brett urval" av MLS- och League Cup-matcher kommer att finnas tillgängliga att streama utan extra kostnad för Apple TV+-prenumeranter. Den kommande tjänsten kommer också att ingå i MLS helsäsongskortspaket.

När tjänsten lanseras kommer prenumeranter att kunna titta med kommentarer på engelska eller spanska, med franska kommentarer tillgängliga på matcher med kanadensiska eller franska lag. Tjänsten kommer också att ge förbättrad täckning bakom kulisserna och annan original MLS-programmering för fans att titta på i appen.

Samarbetet mellan Apple och MLS kommer att pågå i tio år, från början av 2023 till och med 2032. Ytterligare information kommer att tillkännages, inklusive registreringsdatum, prissättning, information före och efter spelet och andra servicefunktioner. månader.

Hur mår fansen?

Apple har tagit stora framsteg inom sport på sistone. I mars tillkännagav den till exempel ett partnerskap med Major League Baseball och började sin bevakning av Friday Night Baseball på Apple TV. Medan den första sändningen lämnade mycket att önska, fördubblar företaget uppenbarligen sin sportbevakning och hoppas kunna locka fansen.

Detta senaste tillkännagivande har hittills fått ett ganska blandat mottagande. Idén med en internetbaserad tjänst, i motsats till ett live-tillvägagångssätt, eliminerar tjänsteavbrott och tilltalar fans som inte vill missa något. Fans är också intresserade av vad Apple kan erbjuda Major League Soccer när det gäller tillväxt. Andra fans är glada över att "klippa av sladden", så att säga, eftersom livesport är den enda anledningen till att vissa fans förblir kopplade till traditionella kabelpaket.

Välkommen @AppleTV till @MLS och här är du för att ta ligan till nya nivåer. Inga avbrott kommer att göra underverk för ligan och antalet Apple-enheter som nu är direkt kopplade till @MLS kommer bara att hjälpa ligan att växa. 👊🏼💪🏼 #MLS https://t.co/m6KZx8ZI4114 juni 2022

Se mer

Medan vissa fans är exalterade över vad som komma skall, är andra förståeligt nog oroliga över prissättning, ekosystembegränsningar och tillägget av ytterligare en månadsabonnemangstjänst utöver resten. Oron för ekosystembegränsningar är förståeliga, men enligt The Athletic bör du fortfarande kunna se matcher live på Univision, ESPN och Fox när de når avtal med MLS "inom en snar framtid".

Förutom alla som inte har Apple TV+. Bara ytterligare ett abonnemang som de måste betala för. Ja, för att göra det svårare för folk att se matcherna. 14 juni 2022

Se mer

Sammantaget verkar de flesta MLS-fans se positivt på affären, även om den känslan kan ändras när mer information om tjänsten tillkännages.

Dela detta