En grupptalan mot Apple för påstådda vilseledande kunder angående de ökända Spectre- och Meltdown-sårbarheterna har avvisats.

Reuters rapporterade att den amerikanska distriktsdomaren Edward Davila i San Jose, Kalifornien, slog fast att kärandena inte lyckades bevisa att Apple kände till sårbarheterna och förblev tyst och sålde sina produkter till höga priser. De visade inte heller att Apple hade tillhandahållit säkerhetskorrigeringar som avsevärt bromsade enheternas prestanda.

Apple, tillsammans med andra teknikjättar, rapporterade först att de upptäckte de två bristerna i början av 2018. Kunder, som lämnade in grupptalan vid den tidpunkten, hävdade att Apple visste om bristerna i juni 2017 men sa ingenting om det. tills en rapport från New York Times i huvudsak tvingar dem att prata.

Vaga påståenden och falska bekräftande påståenden

Men domaren säger att kärandena inte kunde bevisa att de litade på Apples marknadsföring för att fatta sina köpbeslut. Apples påståenden att dess enheter var "säkra" och "designade med integritet i åtanke (öppnas i en ny flik)" var för vaga för att stödja deras påståenden. Domaren sa också att Apples påståenden att de nya processorerna var snabbare än de gamla inte var fel, bara för att patchar kan ha saktat ner dem.

"Klagande har påstått att ingen bekräftande felaktig framställning, utelämnande som kan åtgärdas och faktiskt förlitar sig" på Apples felaktiga framställningar, skrev Davila.

Målsäganden har nu fram till den 30 juni på sig att överklaga beslutet.

Spectre och Meltdown var två betydande sårbarheter, upptäckta i början av 2018, som gjorde det möjligt för hotaktörer att läsa innehållet i minnet på en sårbar slutpunkt (öppnas i en ny flik). Efter inledande rapporter upptäckte forskare senare att praktiskt taget alla enheter som byggts under det senaste decenniet var sårbara.

Det visade sig vara en av de största sårbarheterna (öppnas i en ny flik) genom tiderna.

För att göra saken värre, skyndade många OEM-tillverkare att få en åtgärd så snart som möjligt, och erbjöd ofullständiga korrigeringar som bara saktade ner enheter och i vissa fall till och med frös dem helt.

Via: Reuters (öppnas i en ny flik)

Dela detta