Apple Focus: vad är det till för och hur fungerar det?

Apple Focus: vad är det till för och hur fungerar det?
            Apple presentó Focus en la WWDC de este año.  Esta es probablemente una herramienta muy útil para cualquier usuario de iPhone, iPad o Mac que esté tratando de hacer cosas o tratando de poner algo de espacio entre el trabajo y la vida personal.</p><h2><strong>¿Qué es la concentración?</strong></h2><p>Focus es una versión matizada de la herramienta No molestar de Apple.  Combina la capacidad de bloquear interrupciones no deseadas con conciencia contextual y controles granulares de una manera que Apple espera que ayude a los usuarios a mantenerse enfocados en las tareas en cuestión.
L'outil skruvstäd à aider les gens à se disconnecter des avbrott númericas, telles que les e-postmeddelanden de travail hänge le repas de famille, les meddelanden lors d'une conference téléphonique, et toutes les autres intrusions qui gaspillent notre précieuse uppmärksamhet dans la dagligt liv. Att fokusera är också smart. Den använder enhetsintelligens för att föreslå en lämplig fokusinställning för ditt sammanhang. När du gör det kommer det också att föreslå personer och appar som kan kontakta dig när ett fokus är etablerat.

Vad gör Focus?

Focus uppdrag är att optimera din Apple-enhet för att vara användbar var du än är och vad du än gör. Så när du kodar kan du behöva komma åt Mail, Xcode, FaceTime och Safari; när du läser kanske du föredrar att det inte blir några avbrott. Med Focus kan du också skapa anpassade appsidor att använda i olika fokuslägen (hem, arbete, gym, bilkörning, etc.)

Inkluderar fokus tid, plats och händelser?

Ja. Fokus är också lyhörd och kommer att tillämpa de inställningar som den anser vara lämpliga baserat på tiden på dygnet, när du går in i eller lämnar en plats eller för att reflektera händelser i din kalender. Fokus låter dig anpassa hur och när du vill ta emot aviseringar. Du kan välja att bara få aviseringar från familjemedlemmar, kollegor eller via appar som Mail eller Slack.

Hur smart är Focus?

Eftersom Focus försöker hjälpa dig att separera din arbetstid från din personliga tid, kommer du att ha tillgång till olika fokusalternativ på natten än du kan hitta under dagen. Med andra ord, Focus försöker vara smart nog att förstå vad du gör och föreslå lämpliga aviseringar och appinställningar för den användningen. Fokus kommer också automatiskt att föreslå appgrupper att inkludera (eller exkludera) från ett givet fokus.

Hur är det med aviseringar?

Fokus harmoniserar väl med Apples förbättrade aviseringar. Dessa har gjorts lättare att läsa än tidigare och har nu större kontaktbilder och appikoner så att du snabbare kan hitta de som är viktiga för dig. Apple har också skapat en ny daglig aviseringsöversikt som kombinerar alla dina aviseringar i en smart vy, med de viktigaste objekten samlade överst på skärmen. Detta låter dig styra när du hanterar dina aviseringar. Notiser har nu också nya betyg som sträcker sig från låga till kritiska.

Vad sägs om Stör ej?

Apple har integrerat Stör ej i iMessage så att andra kan se din status där. Focus är en mer nyanserad version av Stör ej och ger även en statusindikator i meddelanden för att visa andra att du inte är tillgänglig.

Var hittar vi den?

De nya fokusinställningarna kommer att vara tillgängliga i Inställningar / Systeminställningar. Tryck på den för att hitta Stör ej bredvid Sleep, Personal, Work och andra förinställningar för fokus, som var och en kan justeras av användaren. Du kommer också att se knappen Dela över flera enheter, som bör vara aktiverad om du vill att ditt nuvarande fokus ska spridas över alla dina enheter.

Hur är det med appar och brådskande meddelanden?

Du kommer att fortsätta att få meddelanden från de du har angivit till systemet vars meddelanden du vill höra. Du kan ställa in vilka personer och appar du vill höra från i inställningarna för fokusstatus och telefonsamtal, som låter dig välja vilka appar och personer som kan fånga din uppmärksamhet, oavsett vilket fokus du har aktiverat.

Hur är det med brådskande meddelanden?

Inuti varje Focus finns möjligheten att välja vilka appar som kan skicka meddelanden när Focus är på och möjligheten att tillåta tidskänsliga meddelanden, till exempel ett meddelande som låter dig veta att din leverans är på väg att anlända. Creo que esta debería ser ett alternativ que puedas controlar en el Centro de control.

Måste jag fokusera på alla Apple-enheter jag använder?

Nej. När Focus är inställt på en enhet fungerar det automatiskt på alla dina andra enheter, så länge de använder samma iCloud-ID.

Och utvecklarna?

Apple har gjort några Focus-relaterade API:er tillgängliga: de tillståndskänsliga och tidskänsliga API:erna. Staten låter tredjepartsappar veta om de är aktiva i det aktuella fokuset, medan det tidskänsliga API:et ger brådskande meddelanden och åsidosätter dina fokusinställningar för att göra det efter behov.

När får vi det?

Focus är en del av iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 och macOS 12 och förväntas levereras under hösten.

Lea también:

Följ mig på Twitter eller gå med mig på AppleHolic bar & grill och Apples diskussionsgrupper på MeWe.
<p>Copyright © 2021 IDG Communications, Inc.</p>