Apple har tagit ett stort steg framåt när det gäller att göra spel mer tillgängligt genom att släppa ett plugin med öppen källkod för spelmotorn Unity som låter utvecklare dra nytta av iOS-supportfunktioner.

Som Eric Liang, en mjukvaruingenjör på Apple, presenterade i en video (öppnas i en ny flik) från den senaste WWDC 2022-konferensen: tips för "Kan jag spela det här?" (öppnas i en ny flik) för att upptäcka den här: Apples tillgänglighetsplugin kommer med alla möjliga knep för att göra spel mycket mer inkluderande.

Till att börja med är det möjligt att bädda in VoiceOver, skärmläsverktyget i iOS, med spel, vilket gör att text på skärmen kan läsas till förmån för spelare som är blinda eller har nedsatt syn, och tillåter även anpassade gester för spelkontroller. .

Stöd finns också för Switch Control, så flera externa switchar kan användas för kontroller i spelet. Sedan finns det stöd för dynamisk typ, vilket ger utvecklare möjlighet att ändra textstorleken i spelet så att den matchar den användarspecificerade textstorleken i inställningarna, så att den är större och lättare att läsa. Läs om det behövs. (Också, i ett exempel visar Liang en enkel kortlek som drar nytta av pluginet, de nominella värdena på korten kan också förstoras tillsammans med texten - se bilden överst i denna berättelse.)

Andra funktioner inkluderar möjligheten att öka kontrasten för bättre synlighet av gränssnittselement, eller möjligheten att minska bakgrundens transparens, vilket gör den ogenomskinlig så att texten sticker ut bättre.

Utvecklare kan hämta Apple Accessibility Plugin från Github (öppnas i en ny flik), och det är gratis att använda.

Analys: Apple gör lovvärda framsteg när det gäller tillgänglighet

Unity är en mycket använd spelmotor som driver Hearthstone och Rust. Även om tillgänglighetsplugins har varit tillgängliga för Unity tidigare, ger deras tredjepartskaraktär inte alltid den mest tillförlitliga upplevelsen, som du kanske föreställer dig.

Men när Apple gör sin grej kan vi förvänta oss en mycket mer robust och välstödd plugin i framtiden, och det är naturligtvis goda nyheter för spelutvecklare som använder Unity och vill se till att deras produkter är tillgängliga för en bred publik. . . .

Som den länkade Apple-instruktionsvideon visar är det enkelt att implementera dessa tillgänglighetsfunktioner i iOS-spel, och de kan göra stor skillnad på många sätt.

Allt detta är en del av en större ansträngning från Apple för att förbättra tillgängligheten, som vi nyligen har sett är iOS 16 inställd på att få Live Captions, en dörrdetekteringsfunktion och mer...

Dagens bästa 2021-tums Apple MacBook Pro (14) erbjudanden

Dela detta