Apple är på väg att göra din iPad

Apple har introducerat en ny tillägg som man hoppas ska öppna upp iPad-enheter för fler tillbehör än någonsin tidigare.

DriverKit, en av många uppdateringar till iPadOS 16, kommer att göra det möjligt för tillverkare och utvecklare att skapa iPad-specifika drivrutiner för första gången och till och med skapa drivrutiner för flera plattformar.

Verktyget har varit tillgängligt sedan 2019 i macOS Catalina, vilket gör att du kan ansluta USB- och Thunderbolt-tillbehör från tredje part till macOS-enheter, men nu kommer det även till iPad.

Controller Kit för iPad

I en video (öppnas i en ny flik) som tillkännager releasen sa Apple att DriverKit kommer att ge mycket mer flexibilitet och valmöjligheter för utvecklare och slutanvändare samtidigt som exakt samma macOS-upplevelse bibehålls för iPad-användare.

"DriverKit har tagit med ett nytt sätt att utöka systemet som är mer tillförlitligt och säkrare, som fungerar i användarutrymmet", säger Apples Souvik Banerjee.

Banerjee tillade att utgåvan var speciellt riktad till iPad-användare som ofta var tvungna att förlita sig på extern hårdvara som inte var kompatibel med deras enhet.

DriverKit API i iPadOS 16 kommer att stödja USB, PCI och ljudenheter, och om en utvecklare tidigare skapat en drivrutin med DriverKit på Mac, kan den nu porteras direkt till iPad utan ändringar.

Nyheten, som Banerjee säger är möjlig "tack vare kraften i M1-chippet" i utvalda iPad-modeller, innebär att användare kommer att kunna ansluta Thunderbolt-ljudgränssnitt, som mikrofoner eller hörlurar, till iPad för första gången.

Varje handkontroll fungerar bara när den länkade externa enheten är ansluten, och alla nya kontroller måste aktiveras manuellt i appen iPad Settings efter installationen, där användaren också kan aktivera eller inaktivera dem när som helst.

När en app har utvecklats och skickats till App Store kommer Apple att se till att endast användare med rätt drivrutiner kan ladda ner och använda den för att säkerställa att det inte finns några kompatibilitetsproblem.

Alla iPads med M1-hårdvara kommer att stödja DriverKit, som är tillgängligt nu.

Dela detta