AirTag kanske inte verkar som om den ropar efter en efterträdare; trots allt landade den först 2021, och det finns inte mycket en sådan här objektspårare kan göra. Så det behöver knappast årliga uppdateringar, men Apple kan tillhandahålla en AirTag 2.

En känd analytiker föreslog det, och vi kommer att prata om det mer i detalj nedan. Den här artikeln kommer också att användas för att hysa ytterligare AirTag 2-nyheter och rykten när vi hör mer.

Men för tillfället, förutom den lilla mängd information vi har hört hittills, har vi inkluderat en lista över saker vi vill ha från en AirTag 2, för att göra det värt att kolla in.

klippa för att jaga

  • Vad är det? Nästa generation av AirTag
  • När kom det ut? Förmodligen inte före tidigast 2023
  • Hur mycket kostar det? okänd vid denna tidpunkt

Apple AirTag 2 releasedatum och pris

Vid det här laget vet vi inte ens om det kommer att finnas en AirTag 2, men enligt Ming-Chi Kuo, en mångårig analytiker för Apple Information, skulle företaget kunna utveckla en AirTag 2 om leveranserna av "Current AirTag" fortsätter att växa.

Kuos exakta formulering är att de "tror att Apple kommer att utveckla den andra generationen" under dessa omständigheter, så det låter som att det kan vara åsikt snarare än insiderinformation, och även att utvecklingen kanske inte har börjat ännu.

Så vi räknar inte med att se en AirTag 2 alls, och om vi gör det kommer den förmodligen inte förrän tidigast 2023.

Det finns inga ord om vad Apple AirTag 2 kan kosta, men som referens, den ursprungliga AirTag säljs för €29 / £29 / AU$45 om du köper en, eller €99 / £99 / AU$149 om du köper ett paket. fyra. Vi tror att AirTag 2 förmodligen skulle prissättas på samma sätt, men det kanske inte beror på vilka uppgraderingar den får.

Apple AirTag fäst på ett gäng nycklar

(Bildkredit: LaComparacion)

Nyheter och läckor

Bortsett från ett vagt förslag om att Apple kan göra en AirTag 2, finns det ännu inga ord om det. Vi kommer att slutföra detta avsnitt så snart det ändras.

vad vi vill se

AirTag kom i full form, så det finns inte mycket utrymme för förbättring, men det finns några saker som Apple skulle kunna göra med en AirTag 2, som följande.

1.Android-stöd

Det här är Apple vi pratar om, så det är ingen överraskning att AirTag inte fungerar med Android, men det skulle vara en mycket mer önskvärd och populär enhet om den gjorde det.

Det skulle uppenbarligen öppna upp det för Android-användare, av vilka det finns mycket fler i världen än iPhone-användare. Men det skulle också göra det mer tilltalande för dem som nu har en iPhone men som inte nödvändigtvis planerar att ha den för alltid.

Och AirTag är inte den typ av sak som skulle övertyga någon att byta till iPhone, så det finns egentligen ingen uppenbar anledning att låsa Android. Så även om vi skulle bli mycket förvånade om AirTag 2 var kompatibel med Android, hoppas vi verkligen att det är det.

2. En mer hållbar design

en Apple AirTag på en brunt lädernyckelring, fäst vid nycklar på en träyta

AirTag är lätt att skrapa (Bildkredit: TechRadar)

Även om vi inte tycker att AirTag är för tunn, noterade vår recension att den repar sig lätt inom några dagar efter användning, så för AirTag 2 vill vi ha en design som är lättare att hålla fläckfri.

Med tanke på AirTag:s karaktär kan detta vara knepigt, speciellt om du lägger den i en påse eller någon annanstans där den är utsatt för omvärlden, men vi är säkra på att Apple kan hantera det.

3. Bättre tätning

Den ursprungliga Apple AirTag har en IP67-klassning, vilket betyder att den är stänk- och vattenavvisande till ett djup av 1 meter i upp till 30 minuter. Det borde förmodligen vara mycket, men det är mindre än vissa telefoner (som iPhone 13-sortimentet), och eftersom dess AirTag kan vara mer utsatt för väder och vind, skulle vi vilja se en förbättring här.

Som ett minimum vill vi att AirTag 2 ska ha en IP68-klassificering, för att matcha de flesta flaggskeppstelefoner, men ju mer vattentät desto bättre.

4. Delad åtkomst

En användbar funktion hos vissa rivaliserande platsspårare som Tile är möjligheten att ge åtkomst till andra människor (som familjemedlemmar), så att de kan hjälpa dig att hitta ditt saknade föremål.

Detta kan vara särskilt användbart om du till exempel är borta och tror att du har lämnat föremålet du spårar hemma. I den här situationen kan det påskynda spårningsprocessen att ge en familjemedlem eller rumskamrat tillgång till din AirTag. Så vi skulle vilja att detta läggs till för AirTag 2.

5. Lägre pris

I en värld av Apple-enheter och teknik i allmänhet är en AirTag inte särskilt dyr. Faktum är att dess pris liknar det för de flesta konkurrerande spårare. Men om du vill köpa en av Apples nyckelringar eller remmar för att fästa AirTag på något, skjuter priset i höjden, och de tillbehören kostar ofta mer än själva AirTag.

Så för AirTag 2 vill vi att själva enheten ska vara billigare, eller att dessa tillbehör ska vara billigare. Eller ännu bättre, båda.

Dela detta