Linux skadlig programvara är på uppgång så håll utkik

Ett ryskt dataföretag som utgav sig för att vara amerikanskt slutade med att utveckla kod för appar som används av den amerikanska militären, såväl som Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Enligt Reuters (öppnas i en ny flik) hade ett företag som heter Pushwoosh, som listade en adress i Washington, DC (bland annat) som sitt huvudkontor, faktiskt sitt huvudkontor i Novosibirsk, Ryssland. Den hävdar också att Pushwoosh listade adresser i Kalifornien, Maryland och Washington, D.C.

Som ett resultat innehåller mer än 8000 XNUMX iOS- och Android-appar kod utvecklad i Ryssland. Sedan dess har den amerikanska militären hävdat att de tagit bort den felande koden från sina produkter, och CDC har tagit bort Pushwoosh-programvaran från sju offentliga appar, med hänvisning till säkerhetsproblem.

"Stolt ryss"

Företagets grundare, Max Konev, berättade för Reuters för några månader sedan att han aldrig dolde företagets ryska ursprung. Han sa: "Jag är stolt över att vara ryss och jag skulle aldrig dölja det."

Faktum är att företagsadressen som anges på Twitter, Facebook och LinkedIn är ett förortshem i Kensington, Maryland, som ägs av en vän till grundaren, som sa att han inte har någon annan andel i företaget.

Konev sa att Maryland-adressen hade använts för att "ta emot affärskorrespondens" under covid-19-pandemin. Han hävdade också att Pushwoosh nu verkar från Thailand, men Reuters kunde inte hitta några bevis för att företaget var registrerat i den jurisdiktionen.

Pushwoosh är ett mjukvaruföretag som knackar data som kan sätta igång varningsklockor. Reuters hittade dock inga bevis för att Pushwoosh misshandlade användardata.

Dela detta