Spoilers för Loki säsong 1 följer.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania-stjärnan Jonathan Majors har retat att "olika iterationer" av Kang kommer att dyka upp i Marvel Cinematic Universe (MCU).

Majors, som spelar Erövraren Kang under hela Marvels multiversaga, föreslog att vi skulle kunna se andra versioner av den ikoniska superskurken i kommande filmer och TV när han pratade med den brasilianska butiken Somos Geeks (öppnas i en ny flik) (hoppa till 3:00). visar. visar shower

Detta kanske inte är en stor spoiler. MCU-fans som tittade på Loki säsong 1 på Disney Plus kommer att veta att Majors redan har spelat en av Kangs andra MCU-varianter, aka He Who Remains, som verkar vara baserad på Immortus, en av varianterna från serierna av Kang.

I Loki avsnitt 6 bekräftade He Who Remains också att andra Kang-varianter skulle gå över till MCU om Loki och Sylvie dödade honom, eftersom He Who Remains är den enda som framgångsrikt förhindrade andra universum (och Kangs) från att invadera MCU. - Kallas helig kronologi. Det slutade med att Sylvie mördade The One Who Remains, och hjälpte till att få till stånd multiversum.

Det som är intressant med Majors kommentarer är dock att han (eller snarare Marvel) inte använder ordet "variant" när han pratar om multiversums många versioner av Kang. Istället används en helt annan beskrivning för Marvel Phase 5-skurken, vilket säkerligen kommer att väcka intresset hos seriefans.

"När de [Marvel] sa att det skulle finnas olika iterationer, det är faktiskt ordet de använde, de sa inte variationer," avslöjade Majors. Så när de sa att det fanns olika upprepningar av den här karaktären, var jag som "Okej, bra, jag skulle vilja ta det här och testa det. «»

Ant-Man and the Wasp: Quantumania blir nästa Marvel-film som kommer på bio. Superhjältefilmen kommer att dra igång MCU Phase 5, och efter en något blandad mix i MCU Phase 4 hoppas vi att Marvel-filmjätten kommer tillbaka på rätt spår.

Analys: en viktig multiversal distinktion

El que se queda sonríe mientras pone los pies sobre una mesa en el episodio 6 de Loki

Den som finns kvar är en av flera iterationer av Kang. (Bildkredit: Marvel Studios/Disney Plus)

Spoilers för Doctor Strange 3 och Spider-Man: No Way Home följer.

Det är viktigt att ta itu med skillnaden mellan "olika iterationer" mellan Majors och Marvel. Trots allt har termen "variant", åtminstone i MCU-sammanhang, använts för att beskriva och/eller visa olika inkarnationer av populära Marvel-karaktärer.

Ta Doctor Strange 2, till exempel. I den här MCU-filmen såg vi Benedict Cumberbatch spela fyra versioner av Master of the Mystic Arts. Vi kan klassificera de andra tre som varianter av MCU:s Doctor Strange eftersom de, förutom de olika val de gjorde i sina egna universum, verkar vara samma karaktär, någon med samma styrkor, svagheter och personlighet, som MCU-versionen . . .

Ordet "iteration" betyder något helt annat än Kang. Dess användning innebär att vi kommer att se andra versioner av Kang i fas 5 och 6, men det kommer inte att vara samma karaktär som vi såg i Loki säsong 1 eller som vi ser i Ant-Man 3.

I sitt samtal med We Are Geeks avslöjade Majors att varje iteration av Kang kommer från en "mycket speciell värld och måste tjäna den världen... de är en biprodukt av dessa världar. De rör sig och beter sig annorlunda." Enligt vår åsikt antyder detta citat, tillsammans med Majors tidigare svar, att vi kommer att se extremt viktiga versioner av Kang väckas till liv i MCU.

I Marvel-serierna har Kang, ett tidsresegeni, flera varianter. Dessa inkluderar den forntida egyptiska faraon Rama-Tut, en sekelskiftesborgmästare vid namn Victor Timely, den Doctor Doom-inspirerade röda centurionen, Qeng Enterprises VD Mister Gryphon och den unge hämnaren känd som Iron Lad. Dessa varianter av Kang finns i Marvel Comics Universe vid olika tidpunkter, är äldre eller yngre än Kang själv och spänner över spektrumet av gott och ont.

Och det är det som gör att Majors och Marvel använder "olika iterationer" så viktigt. Vi kanske inte bara ser samma version av Kang, någon i samma ålder och med samma personligheter/ambitioner som Ant-Man 3-versionen, visas i MCU fram till Avengers: Secret Wars, som är planerad att komma på biograferna. år 2026.

Istället kunde vi se Majors porträttera något eller alla av ovanstående, vilket skulle ge massor av publikbehagliga ögonblick på den stora skärmen. Vi har sett Marvel ta ett liknande tillvägagångssätt tidigare med Spider-Man: No Way Home, med Tobey Maguire och Andrew Garfields Spider-Men, som är äldre och mer erfarna än Tom Hollands webbslingor, som slår sig ihop på MCU. för glanseffekt. Varför skulle inte Marvel göra detsamma här och låta de äldre spela olika versioner av Kang i olika skeden av hans liv och planer på multiversum erövring? Vi håller tummarna (inklusive alla våra egna multiversvarianter) för att vi har rätt med denna teori.

För mer Marvel-baserat innehåll, läs hur du tittar på Marvel-filmer i ordning. Du kan också ta reda på allt som finns att veta om Loki säsong 2 eller se vilken MCU TV-serie som finns på vår lista över de bästa programmen på Disney Plus.

Dagens bästa Disney+-erbjudanden

(*3*) (öppnas i en ny flik)Disney + (öppnas i en ny flik)

Dela detta