Förlovningsringar: symbol för bröllopslöften

Förlovningsringar: symbol för bröllopslöften   Det har varit brukligt sedan XNUMX-talet att par byter ringar som symboliserar deras bröllopslöften i samband med deras förlovning. Ibland bärs dessa ringar fortfarande som vigselringar efter vigseln. I det här fallet, traditionellt, flyttas ringarna från vänster hand till höger. Om paret bestämmer sig för vigselringar kasseras ofta förlovningsringar.

Förlovningsringen och dess betydelse

Även om det för många par idag är en del av förlovningen att byta ringar, var detta inte vanligt för länge sedan. Även om seden att byta ringar i samband med äktenskap har funnits länge, förlovningsringar i sin nuvarande form har en ganska kort historia. Det speciella med de olika länderna i världen gör att genom historien har ett färgstarkt utbud av traditioner utvecklats runt förlovningsringar. Dessutom förändras sederna och sederna kring förlovning och ringen ständigt. De dagar då brudparet bara kunde bestå av en man och en kvinna är förbi. Samhället har blivit mer färgstarkt och med det sederna.

Sedan när har seden att byta förlovningsringar funnits?

Seden att byta förlovningsringar sägs gå tillbaka till påven Stefanus, även känd som Sankt Stefan. Han var påve från år 254 tills han dog år 257. Han försvarade äktenskapets oupplöslighet. Förlovningsringar var tänkta att symbolisera och förstärka det ömsesidiga löftet om äktenskap. Ringen övervägs en symbol för äktenskapet i den kristna tron. Bruden och brudgummen satte på sig ringarna som en integrerad del av kyrkans bröllop. Redan i antikens Grekland sägs det att det var brukligt att brudgummen gav sin älskade en ring som ett tecken på hans tillgivenhet och tillgivenhet. Liknande seder har gått i arv sedan dess. En järnring, ofta dekorerad med små nycklar, skulle symbolisera föreningen av två personer.

Vanliga frågor

Säkert ställer du dig själv frågor om förlovningsringar. Om du är den som ska ge den eller den som tar emot den, vill du alltid veta om några intressanta detaljer om denna symboliska juvel. Här lämnar vi några vanliga frågor med deras svar, för att vägleda dina nyfikenheter.

Finns det en nedre och övre gräns för priset på förlovningsringar?

Svaret är ett rungande "nej", för det viktigaste är att ringarna passar dina och din partners önskningar, preferenser och förstås bådas ekonomiska möjligheter. Utbudet av matchande smycken är så bred att alla par kommer att hitta in Jorge Juan Jewellers vad de behöver, eftersom de har mer än 40 års erfarenhet tillägnad brudsmycken.

När ska man välja en förlovningsring?

När det kommer till ringar är storleken extra viktig. De måste passa på ringfingret utan att glida. Av denna anledning måste förlovningsringen beställas minst tre månader före det planerade förlovningsdatumet. Detta ger dig tillräckligt med tid för att göra nödvändiga ändringar, till exempel breddning.

Vem köper förlovningsringarna?

Idag kan denna fråga inte längre entydigt besvaras. Medan det förr var mannen som friade till kvinnan och gav henne en förlovningsring, finns det idag många olika konstellationer av man och kvinna, man och man, kvinna och kvinna. Också Det är vanligt att par bestämmer sig för att välja och köpa ringarna tillsammans.

Vilken förlovningsring passar oss?

Att välja rätt förlovningsring beror på flera kriterier. Det viktigaste är utan tvekan parets personliga smak. Även om du föredrar vitguld eller silver till exempel, eller om du vill med ädelstenar som de som visas i Jorge Juan Joyeros katalog. Priset spelar också en inte obetydlig roll, eftersom om du utöver förlovningsringarna ska köpa vigselringar så måste du också ta hänsyn till det i budgeten. Förlovningsringen har en lång och varierad historia. Trots alla skillnader som idag finns i olika länder angående seder och bruk kring förlovningsringen, kan många gemensamma punkter observeras. Det kanske viktigaste är att förlovningsringen finns överallt symbol för ett löfte om bestående tillgivenhet. Sättet ringen presenteras på, hur exakt en förlovningsring ser ut och om det finns en förlovningsring för en partner eller förlovningsringar för båda är irrelevant.