La version beta de Android 13 TV de Google agrega

Efter I/O 2022 rullar Google ut Android 13 Beta 2 för TV, vilket ger nya funktioner och förändringar i livskvalitet (QoL).

Observera att den nya betan för närvarande endast är tillgänglig för Android-utvecklare som ett sätt att testa appar på operativsystemet och ge feedback om dem. Men de flesta, om inte alla, av de listade funktionerna kommer sannolikt att läggas till din smarta TV i framtiden.

Utveckla funktioner

Det centrala temat för denna nya betaversion av Android 13 för TV är att öka anpassningsalternativen så att användarna kan anpassa sin interaktion med plattformen. En viktig ny funktion är bild-i-bild, som fäster ett program vid sidan av skärmen när du navigerar genom dina smarta TV-menyer. Tanken är att låta människor med stora TV-apparater få ut mer av sina skärmar och förbättra multitasking.

Las notas de la versión no especifican el tamaño de la miniventana, pero según un análisis en profundidad reciente de Android 13 Beta para TV 2 (se abre en una nueva pestaña), los desarrolladores podrán elegir entre una relación de aspecto de 1: 2.39 o 2.39.1. Nada de esto está escrito en piedra, por lo que puede cambiar.

Nya ändringar görs också i Keyboard Layouts API för att stödja olika layouter utöver den traditionella QWERTY-standarden de flesta känner till. Android 13 Beta 2 inkluderar prestandaförändringar i systemets HDMI- och ljudgränssnitt, men det är oklart hur dessa kommer att visa sig för konsumenterna. Om du verkligen är nyfiken på dessa ändringar har Google tillhandahållit en uppsättning instruktioner om hur du installerar betaversionen och rekommenderar att du köper ADT-3 SDK.

färdplanen

Google släpper sin betaversion av Android 13 för TV ganska snabbt. Beta 1 släpptes för mindre än en vecka sedan, den 6 maj. Återigen, detta var bara för utvecklarna att testa om deras app var kompatibel med operativsystemet och hur ljudet skulle dirigeras.

Después de eso, habrá dos lanzamientos beta más y luego es el lanzamiento oficial de Android 13 Beta para TV. Beta 3 verá Android 13 beta para TV en un estado más estable. Beta 4 está listo para la prueba final de aplicaciones y funciones. Mirando la hoja de ruta, se espera que Android 13 se lance después de julio.

Dela detta