Samsung AU7100 Crystal UHD (UE43AU7100) Smart TV -recension

Samsung AU7100 Crystal UHD (UE43AU7100) Smart TV -recension

En minuts recension

Flaggskepps-TV med häpnadsväckande specifikationer är bra, men vad vi verkligen vill ha är en prisvärd TV med en skärmstorlek som är rätt för oss, och att den tar sig an grunderna i att vara en TV på ett imponerande sätt. Samsung har förstått detta, varför AU7100-sortimentet finns. Listan över positiva saker är lång, allt från byggkvalitet och design, ergonomi och smart-TV, till 4K-bildkvalitet. I alla avseenden tickar AU7100 absolut dessa rutor på ett sätt som gör att det begärda priset verkar ganska generöst.. Och där det är mindre imponerande, med ljudkvalitet och dess förmåga (eller inte) att skala gammalt innehåll, för det mesta, ja, det är inte värre än vissa alternativa design som kostar lite mer. Så, så länge du vet vilken skärmstorlek du behöver och sätter en blygsam men inte orealistisk budget, kommer Samsung att sälja dig en AU7100 som kommer att hålla dig nöjd i många år framöver.

Priser och tillgänglighet

Samsung AU7100 säljs redan i Storbritannien, med AU7000 som den närmaste amerikanska motsvarigheten. 43-tumsvarianten vi testar här kostar 449 €, även om den finns i flera skärmstorlekar: en 50-tumsversion kostar 549 €, det finns också en 55-tums €599, 65-tums €799, 70-tums € 899, 75-tum (vanligtvis €999, även om det i skrivande stund är tillgängligt från Samsung UK för €100 av det priset) och en massiv 85-tumsmodell €1,799 7100. Så om du inte kan hitta en AUXNUMX med rätt storlek på den här linjen, ligger det grundläggande problemet mer hos dig än hos Samsung. Det är inte ovanligt att Samsung utvecklar specifika modellvarianter för specifika territorier, och det verkar vara fallet här. Även om det finns Samsung-modeller för den amerikanska och australiensiska marknaden som ser ganska lika ut som AU7100, är ​​de inte exakt likadana. Som sagt, det minsta som amerikanska eller australiska kunder kan förvänta sig av AU7100-modellen som är tillgänglig för dem är att den kommer att vara extremt konkurrenskraftig prissatt.

Design

Även de dyraste TV-apparaterna brukar spela det säkert när det gäller design, så ingen ska förvänta sig att en exteriördesign ska blomstra när det kommer till en vanlig modell som AU7100. Naturligtvis finns det inte, vilket definitivt är bra. Det är en diskret modell, AU7100, med nästan obefintlig ram runt toppen och sidorna av skärmen. Ramen i botten, som har en liten central "Samsung"-logotyp, är inte särskilt stor. Och om du inte monterar din AU7100 på väggen, trycker och klickar dess enkla bumerangfötter i plast för att fortsätta den minimalistiska atmosfären. Observera att de är ganska långt ifrån varandra, så även en skärm som är så relativt skakig som den 43-tumsmodell vi testar här behöver en lagom stor yta att stå på. Föga överraskande med en TV designad för att träffa ett ganska litet pris/prestandaområde, Samsung är nog specificerad snarare än generöst. Tre HDMI-ingångar (som alla erbjuder läget för automatiskt låg latensläge i HDMI 2.1-specifikationen), en USB-ingång, en Ethernet-kontakt, en RF-antennterminal och en CI-plats för fysiska ingångar, medan integrerad Wi-Fi och Bluetooth 4.2 tar hand om trådlös anslutning. Det finns en digital optisk utgång för äldre soundbars och en av HDMI-uttagen är eARC-kompatibel för en modernare motsvarighet. AU7100 är en del av Samsungs linje av Crystal UHD-skärmar och är som sådan en 4K LCD/LED-enhet med bakgrundsbelysning arrangerad runt skärmens kanter.. Bildens kvalitet styrs av företagets Crystal Processor 4K-renderingsmotor. När det gäller HDR, ja, det är Samsung business as usual, vilket betyder HLG, HDR10 och HDR10+ dynamisk metadata, men inte en näsa för Dolby Vision. Samsung har lyckats inkludera 'Filmmaker Mode' som en av AU7100:s bildförinställningar och den blinkande varningen om ökad strömförbrukning om detta läge väljs misslyckas aldrig att roa, med tanke på det svaga ljuset i de resulterande bilderna.

Smart TV (Tizen)

Det Tizen-baserade Smart TV-gränssnittet som Samsung har hållit på med i många år är så naturligt korrekt att det bara behöver de minsta uppdateringarna för att förbli konkurrenskraftigt.. Så även om AU7100 inte är den enda lilla, prisvärda TV:n som är utrustad med en omfattande och lättanvänd Smart TV-portal, är den en av de bästa på marknaden. Som har blivit van vid Samsung på senare tid kommer AU7100 med några fjärrkontroller för att navigera i gränssnittet, följa inställningsmenyer och vad som helst. Den ena är (och det finns inga två sätt för det) en förvirrande, otäck, billig, överfylld telefon, medan den andra är ett mycket trevligare och mycket mer minimalt "bara grunderna"-alternativ. Det finns ingen inbyggd röststyrning här, men om din Samsung är på ett gemensamt nätverk kan den styras med en Amazon Alexa eller Google Assistant smart högtalare. Eller så finns det Samsungs egenutvecklade Smart Things-kontrollapp, som är lika stabil och användbar här som den är med vilken annan Samsung-TV som helst. Samsung AU7100 i ett vardagsrum. (Bildkredit: Samsung)

Bildprestanda

Priset är viktigt att tänka på när man överväger de bilder som Samsung AU7100 kan leverera. Nej, det är inte den ljusaste skärmen på marknaden och nej, kraften i dess skala får dig inte att tro att du tittar på inbyggt 4K-innehåll när du inte är det. Men, Representerar det bra valuta för pengarna? Åh definitivt. Med premiuminnehåll ombord (Scorseses The Irishman via Netflix är fortfarande en avslöjande klocka, även om Samsung inte kan hantera Dolby Vision-elementet), AU7100 visar sig vara en sammansatt och detaljerad klocka med många relevanta observationer att göra. På hudens struktur och det allmänna tillståndet för äldres ansikte i filmen. Färgerna är subtilt differentierade, med många varianter tillgängliga när det kommer till nyanser, mönster och texturer. Detta gäller även för svarta och vita toner, även om Samsung inte är lika ljusstark och kämpar för att leverera äkta svart., det finns fortfarande en hel del detaljer avslöjade i dessa toner, alltså en ganska tillfredsställande känsla av kontrast. Balansen som uppnås av AU7100 när det gäller färg och kontrast är tillfredsställande i nästan alla omständigheter, eftersom Samsung kan hantera nyanserna av belysning med verklig skicklighet. Kantdefinitionen är skarp, med inbyggda 4K-bilder är bildbrus lite mer än hörsägen. Rörelsen sköts också med verkligt självförtroende. Om du vill ha en prisvärd TV för att få ut det mesta av ditt 4K-innehåll bör Samsung AU7100 stå överst på din lista. Uppskalning av en 1080p Blu-ray-skiva av Oshi's Ghost in the Shell pressar Samsung ut ur sin komfortzon, men inte för mycket. Färgpaletten förblir expansiv och (passar detta innehåll) på gränsen till usel, medan detaljnivåerna förblir respektabelt höga. Men här är installationen av AU7100 med svarta toner: de är ganska enhetliga och saknar variation. Dock, bildbrus hålls under kontroll och kanter beskrivs alltid med tillförsikt. Rörelser kommer också att förbli smidiga och övertygande så fort du dyker in i inställningsmenyerna och justerar inställningarna. "Vibrationsreducering" och "Clear Motion LED". Allt som är mindre informationsrikt än detta kan dock verka något ungefärligt. Bruset i bilden får självförtroende, kanterna blir lite, ja, rörelserna på skärmen börjar se ryckiga och onaturliga ut. Fans av gamla TV-program på dagtid vet redan att de kan se daterade ut, men AU7100 visar sig vara mindre förlåtande mot dem (eller mindre kapabel till dem) än andra "prisvärda" alternativ. Övre vänstra hörnet på en Samsung AU7100 i ett vardagsrum. (Bildkredit: Samsung) Det är en ganska bra gamermonitor, även om nästa generations konsolägare sannolikt kommer att leta efter något med fler möjligheter än så, HDMI 2.1.. Ingångsfördröjningen är respektabelt låg, och med högkvalitativ uppspelning ombord förblir alla bra saker kring färg, rörelse och detaljer intakta.

Ljudprestanda

Eftersom det är för förutsägbart med en tv till detta pris, AU7100 har ett ganska prosaiskt ljudsystem. De dubbla full-range högtalarna, totalt 20 watt, kommer inte att överraska någon, men för att vara rättvis, Samsung AU7100 är långt ifrån den fattigaste TV:n på marknaden. Det är en ganska distinkt lyssning, med den typ av mellanregistertrohet som gör sång full av karaktär och dialog lätt att följa. Det är nästan självklart att det finns lite närvaro i de låga frekvenserna, men även om du bestämmer dig för att ta reda på vad dessa 20 watt kan, AU7100 är fortfarande en sammansatt lyssning. "Q Symphony Lite" är tillgänglig här, så när du bestämmer dig för att en ny soundbar till din AU7100 är grundläggande, kolla in Samsungs "Q Symphony"-linje. Dessa gör att TV:ns högtalare kan anslutas till soundbaren istället för att ersättas av den, och resultatet ska bli fylligare, bredare ljud.

Ska jag köpa Samsung AU7100 Crystal UHD -TV?

Samsung AU7100 i ett vardagsrum. (Bildkredit: Samsung)

Köp den om...

Du gillar att ha kontroll Röststyrning, styrapp eller fjärrkontroll. Välj ditt val, Samsung AU7100 eftersom den har allt. Du föredrar högkvalitativt innehåll Inte en stor överraskning, men just den här Samsung-TV:n gör sitt bästa jobb med inbyggda 4K-element, vilket gör den idealisk för personer som prenumererar på UHD-streamingtjänster.