AMD har släppt en uppdaterad färdplan för sin EPYC-linje av serverprocessorer, som löper till slutet av 2024.

Under en presentation (öppnas i en ny flik) för investerare avslöjade företaget att dess fjärde generationens EYPC-chip är på väg att lanseras 2023. Serien kommer också att se två nya tillägg: Genoa-X, utrustad med V-Cache 3D och optimerad för arbetsbelastningar för tekniska datorer, och Siena, inriktad på kant- och telekomanvändningsfall.

AMD teasade sedan nya EPYC-chips baserade på dess Zen 5-arkitektur, kodnamnet Turin, och lovade en betydande prestandaökning från generation till generation tack vare en fullständig omdesign. Dessa femte generationens chips förväntas komma ut på marknaden inom de kommande två åren.

AMD EPYC

AMD:s nya färdplan för serverprocessor, som löper till 2024. (Bildkredit: AMD)

AMD EPYC Genoa-X och Siena

Även om AMD inte har sagt något om specifikationerna för sina kommande Turin-chips, har företaget grävt djupare i nya tillägg till sin fjärde generationens EPYC-portfölj.

Genoa-X kommer att fylla samma lucka i sortimentet som Milan-X-chippen, med hjälp av avancerad teknik för stapling av chip (3D V-Cache) för att erbjuda upp till 1 GB L3-cache per socket, mer än något annat x86-baserat chip. på marknaden. Marknaden.

Detta kommer att göra dem idealiska för arbetsbelastningar som är beroende av stora mängder data, såsom beräkningsvätskedynamik och strukturanalys. AMD har tidigare beskrivit dessa arbetsbelastningar som väsentliga för "företag som behöver modellera komplexiteten i den fysiska världen" för att informera om designen av innovativa nya produkter.

De nya Genoa-X-chipsen kommer i flera smaker, var och en tillgodoser olika prestandakrav, med kärnantalet som går så högt som 96. Om den tidigare generationen är användbar kommer den inte att vara billig.

AMD EPYC Siena-chips, å andra sidan, är optimerade för prestanda per watt, vilket gör dem till det smarta valet för utrymmesbegränsade kantberäkningsscenarier och mindre prestandaberoende användningsfall för telekommunikation.

Dessa nya chips kommer att förenas med EPYC Genoa-chips för allmänt bruk och molnoptimerade Bergamo-processorer med hög kärna, och kompletterar sortimentet genom att täcka ett brett spektrum av användningsområden.

Dela detta