AMD gör nya erbjudanden för näringslivet med en ommärkning av dess populära Radeon PRO-programvara för företag.

I ett blogginlägg ironiskt nog med titeln "Vad är nytt för AMD Software: PRO Edition – Vänta! Vad är ? Teknikföretaget avslöjade att den nya PRO-utgåvan är designad "för att bättre integrera grafik med processorer och funktioner på plattformsnivå och accelerera prestanda över hela maskinen."

Men omdesignen är mer än 27 % minskning av bokstäverna. AMD släppte också en ny drivrutin för Radeon PRO professionell grafikprogramvara och tillkännagav Maxon Redshift-stöd för AMD Radeon PRO W6800-grafikkortet.

Ökad GPU-prestanda

Prestanda är alltid av största vikt, särskilt för produktioner av professionell kvalitet där den dagliga driften för kreativitet, kvalitet och effektivitet möts av verkligheten med underdriven hårdvara och till synes oändliga renderingstider.

Den senaste PRO Edition-drivrutinen har optimerats för att förbättra prestandan hos Radeon PRO GPU:er och grafikintensiva applikationer som VFX-programvara.

Det betyder att "professionella användare bör se snabbare tider för videokodning och rendering, jämnare prestanda för interaktioner med 3D-modeller, optimerad strålspårning och grafikbaserade beräkningar", säger AMD. .

Det Santa Clara-baserade företaget utökar också sitt samarbete med Maxon, som först tillkännagavs på NAB 2022. Maxon har länge varit ett populärt mjukvaruhus för postproduktionsartister, och alltför länge har dess verktyg saknats märkbart av AMD-stöd. Sedan starten av partnerskapet sa AMD att de har arbetat nära Maxon för att optimera mjukvaruprestanda för sina GPU:er.

Vid den tiden förklarade AMD-representanten Gary Davis att partnerskapet drevs av Maxons traditionella partnerskap med Nvidia. "Vi arbetar nära dem, såväl som vårt alliansteam, för att aktivera Redshift-renderaren på AMD GPU:er," sa Davis.

(Bildkredit: AMD)

För att sammanfalla med omprofileringen av PRO-utgåvan har AMD tillkännagett Maxon Redshift, världens första helt GPU-accelererade renderingsmotor, som nu stöder det avancerade Radeon PRO W6800-grafikkortet, med mjukvaruprogressiv rendering som kan mätta 32 GB. GPU för att förbättra rambuffring. och tillåter användare att manipulera modeller i realtid. Detta innebär nu att skapare som använder Redshift har ännu fler GPU-alternativ att använda när de skapar renderingar på proffsnivå.

På andra håll har PRO-utgåvan fått ett ansiktslyft, med en ren och modern stänkskärm, vilket gör den mer i linje med AMD:s konsumentprogramvara.

AMD Software: PRO Edition är nu tillgänglig för nedladdning.

Dela detta