(* 1 *)

Amazon förväntas gå om Walmart som återförsäljare nummer ett i USA 2024, enligt en ny rapport från Ascential. Dessa nyheter kommer inte som någon överraskning för detaljhandelsobservatörer, eftersom Walmart gick med en butiksbaserad strategi för flera år sedan. Även om det var vettigt på den tiden, har konsumenterna ändrat sitt sätt, och Walmart är på väg att betala priset.

Storföretaget, som idag inte bara är den största återförsäljaren i USA, utan det största företaget i någon kategori, hade då inget val. Eftersom mycket av intäkterna kommer från dess 4735 10.585 fysiska butiker, sågs e-handel som ett sätt att utöka intäkterna, men aldrig ersätta dem. (Globalt kontrollerar Walmart idag 2,3 XNUMX butiker och har cirka XNUMX miljoner medarbetare.)

Återförsäljaren har oftast sett e-handel som en bekvämlighet för befintliga kunder, och gör minimala ansträngningar för att gå utöver det. Jämför detta tillvägagångssätt med Amazon, som tog ett helt motsatt tillvägagångssätt. Även om man har köpt Whole Foods stormarknadskedja och lanserat några dussin Amazon Go-butiker, ser Amazon fortfarande fysiska butiker som en eftertanke. Dess affärsmodell är baserad på onlineshopping.

Under de senaste tio åren eller så har amerikanska konsumenter gradvis anammat e-handel varje år, en trend som bara accelererade när covid-10-pandemin slog till 19. Forskningsföretaget Statista fann att andelen e-handel av detaljhandeln i USA USA har ökat från 2020 % 5,8 till 2013 % idag och förväntas vara 16,1 % 21,9. När det gäller effekterna av pandemin ökade andelen försäljning från återförsäljare från onlineköp från 2025 % 11,1 till 2019 %. % 14,2: den högsta procentuella ökningen jämfört med föregående år de senaste åren.

"Medan pandemin har accelererat tillväxten av online-återförsäljare, kommer Amazon att fortsätta växa snabbare bland topp 10, med en CAGR på 11,7% mellan 2021 och 2026", säger Ascential-rapporten och noterar att Amazon bör lägga till €294. miljarder i försäljning under femårsperioden som slutade 2026, och gick om Walmart som den största återförsäljaren på marknaden.

Ascential förutspår att de tre bästa återförsäljarna i USA kommer att vara Amazon, Walmart och Costco, med en marknadsandel på 14,9 %, 12,7 % respektive 4,4 %.

Begreppet "återförsäljare" har gått ur bruk de senaste åren då skillnaden mellan online- och butiksförsäljning har suddats ut. Men det är inte fallet med Amazon och Walmart. Av mycket olika anledningar upprätthåller de dessa distinkta distinktioner.

Som om de levde i parallella universum använder de två varumärkena helt motsatta användningsområden i butik och online. Walmart använder Internet för att stärka sin butiks position. Amazon använder taktik i butik för att stärka sin app och onlinesajt. Amazon Go-platser handlar mindre om att generera betydande intäkter och mer om att visa upp teknik som gör shopping lätt. Och Whole Foods är dit många Amazon-shoppare går för att returnera varor som köpts online.

För att vara tydlig, är det ingen katastrof att missa en plats att bli den näst största återförsäljaren i USA. Walmarts fastighetsfotavtryck i USA och dess globala verksamhet runt om i världen gör att det inte kommer någonstans på extraordinärt lång tid.

Men denna förändring gör det tydligt att Amazon inte bara är marknadsledare, det sätter standarden för e-handelsverksamhet överallt.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

(* 1 *)

Dela detta