Amazon presenterar sin senaste lagerrobot

Amazon presenterar sin senaste lagerrobot

Amazon har introducerat "Sparrow", ett nytt smart robotsystem som syftar till att effektivisera uppfyllelseprocessen genom att flytta enskilda produkter innan de förpackas.

Till skillnad från robotarmar som tidigare distribuerats av detaljhandelsjätten, som inkluderar "Cardinal" och "Robin", säger Amazon att Sparrow-armen kan identifiera cirka 65% av sitt produktlager utan mänsklig hjälp.

Sparrow använder datorseende och artificiell intelligens (AI) för att känna igen och hantera miljontals föremål, effektivisera processen och spara mänsklig energi, som företaget rapporterar, har Amazon-anställda runt om i världen valt ut, lagrat eller paketerat cirka 5 tusen miljoner paket, det vill säga, mer än 13 miljoner. förpackningar per dag.

Amazon Sparrow Warehouse Robot

(Bildkredit: Amazon)

Varför satsar Amazon på robotik?

"Robotisk teknik gör att vi kan arbeta smartare, inte hårdare, för att arbeta effektivt och säkert", sa en talesperson för Amazon i ett blogginlägg som tillkännager nyheten.

"Genom att arbeta med våra anställda kommer Sparrow att ta på sig repetitiva uppgifter, så att de kan fokusera sin tid och energi på andra saker, samtidigt som säkerheten förbättras."

Källor sa att detaljhandelsjätten var i stort behov av en robotintervention.

Den läckta interna utredningen, som ursprungligen rapporterades av Vox (öppnas i en ny flik), hävdade att Amazon kunde få slut på arbetsklar personal i sina lager redan 2024 om man inte ändrar sina anställningsmetoder.

"Om vi ​​fortsätter verksamheten som vanligt kommer Amazon att tömma det tillgängliga arbetskraftsutbudet på det amerikanska nätet till 2024", lyder forskningen.

Amazon har länge varit ett fan av robotik och gjorde en stor investering 2012 för att förbättra produktiviteten i leveranskedjan genom att förvärva Kiva, ett robotföretag vars teknik fortfarande används i stor utsträckning tio år senare.

Robotik tar inte mänskliga jobb, den skapar dem också om man ska tro Amazons påståenden.

Företaget uppskattar att det hittills har skapats mer än 700 nya jobbkategorier i dess verksamhet genom införande av automatiserad teknik.