Amazon Web Services (AWS) meddelade i slutet av förra veckan att de stänger av den gratis krypterade meddelandetjänsten Wickr Me och sa i ett blogginlägg att de planerar att "omfokusera" på sina AWS Wickr- och Wickr-produkter. . Wickr familjeflygel.

Wickr har funnits i ett decennium, vilket gör den till en av de första end-to-end-krypterade meddelandeapparna på marknaden. Wickr Me var populär bland journalister och whistleblowers som en metod för att kommunicera känslig information på ett säkert sätt, säger experter, men det användes också i stor utsträckning som ett medium för olagligt innehåll som sexuella övergrepp mot barn och narkotikahandel, enligt en rapport. Juni NBC News. .

Amazons uttalande om den förestående stängningen av Wickr Me tar inte direkt upp dessa anklagelser, men det betonar det förnyade intresset för företags- och regeringsversioner av appen. Wickr är ett relativt nyligen förvärv av Amazon, som startade livet 2012 som en offentlig app innan den köptes sommaren 2021 av hyperscalern. Amazon sa då att köpet syftade till att förbättra säkerheten för dess många stora organisationskunder, som står inför allt större hot på grund av övergången till hybridarbete.

"Kunder i den offentliga sektorn använder Wickr för ett brett spektrum av uppdrag, från att kommunicera säkert med kontorsanställda till att ge tjänstemedlemmar den taktiska fördelen med krypterad kommunikation", sa Steve Schmidt, vicepresident och CISO för AWS, i ett blogginlägg då av förvärvet. “Wickrs säkra kommunikationslösningar hjälper företag och statliga organisationer att navigera i den här förändringen i sin personalstyrka och är ett välkommet tillskott till den växande svit av produktivitets- och samarbetstjänster som AWS erbjuder sina kunder och partners.

Wickr Me fungerar fortfarande än så länge, men kommer att sluta acceptera nya användare i slutet av december. Själva plattformen kommer att vara operativ i ett år efter det, och Amazon planerar att stänga av systemet helt den 31 december 2023. Företaget sa i sitt uttalande idag att det kommer att ge detaljer "inom de närmaste månaderna" om nuvarande medieanvändare . kan behålla sina data från Wickr Me-plattformen.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Dela detta