Vissa grönsaker skadades när man skapade God of War Ragnarok

Vissa grönsaker skadades när man skapade God of War Ragnarok

God of War Ragnarok är på gång; Från dess uppslukande berättelse till dess imponerande grafik, det är säkert att säga att Kratos återigen stormade in i våra hjärtan, svingade sin yxa och ödelade Hel-walkers.

När du och din yxa krossar Odins allierade lem för lem, ekar ljudet av slitande kött och krossade leder genom ditt PS5-headset. Men med bristen på nordiska monster, har du någonsin slutat tänka på vad som ligger bakom de dödliga ljuden från de otaliga fiender du har förstört? Vad gör ljuddesignerna av God of War Ragnarok? Och ska vi ringa polisen? Han är trots allt utvecklaren som en gång utförde ett getoffer (öppnas i en ny flik) vid ett pressevenemang.

Tack och lov behöver vi inte peka ut någon idag eftersom ljuddesignerna höll blodet och magen på en strikt vegansk kost.

Den här gången använde ljuddesignerna och ljudmakarna grön paprika för att skapa ljudet av Kratos som sliter isär sina fiender och hugger mot Hel-walkers som långsamt stekt fläsk.

Bland mina favoritögonblick när jag arbetar med God of War Ragnorak: att skapa ett blodigt (men veganskt) typsnitt med Gores Bob Ross @schapps, skapa ett typsnitt med harmoniska övertoner för Mjolnir med hjälp av Jeff Darbys yxämnen från GOW 3. Våra ansträngningar Foley globals tillhör inte en person...(🧵) pic.twitter.com/dL0shSYYLJ9 november 2022

Se mer

paprika och mopsar

Du kanske tycker att det är en konstig ersättning för ljudinspelningar, men sanningen är att 343 Industries använde något mycket konstigare och tuffare än paprika när de spelade in utomjordingar för Halo Infinite.

That Strange Something var den tekniska art directorns mops, och hans hån, morrande och sniffs anses vara ryggraden i Covenants grymtningar och schakaler eller Prometheus-krigare. Om 343 inte tar tillbaka Gyoza för framtida spel, måste en annan studio som är intresserad av utomjordingar plocka upp denna nya talang omedelbart. Jag har aldrig träffat en utomjording i verkligheten, men jag kan tänka mig att den ser ut lite som den bedårande tungandande mopsen.

Senaste teknologin

Sanningen är att det inte bara är den gröna paprikan bakom excellens som är God of War Ragnaroks ljuddesign. Det krävs ett bra team för att redigera och synkronisera alla dessa konstiga och underbara ljud, och de gjorde ett mästerligt jobb. En av de bästa delarna av God of War är dess uppslukande ljuddesign som väckte världen till liv. Inte bara det tillfredsställande ljudet av att slita igenom fiender, utan också vindens vinande och susandet av löv under dina fötter.

Jag tycker att det är otroligt förtjusande att trots tekniska framsteg måste AAA-spelstudior fortfarande lita på talangerna hos paprika och mops. Jag är mycket lättad över att även om robotar kommer att ta över alla våra mänskliga jobb, kommer åtminstone Gyoza och grön paprika fortfarande att anställas på betald basis.