Betaversionerna av WhatsApp är där du tenderar att hitta nya funktioner och alternativ att spela med. Men ibland fungerar dessa förhandsgranskningar också som förhandsvisningar av saker som försvinner från meddelandeappen.

Detta är precis vad som hände nyligen med kamerans mediafält, vilket ledde till en våg av klagomål från missnöjda användare. Tidigare kunde du bläddra genom dina bilder horisontellt medan du hade kameran tillgänglig för att ta bilder, men en nyligen uppdaterad uppdatering förvisade det till en enda bild.

Lyckligtvis är WhatsApp väldigt bra på att lyssna på feedback och har som sådan vidtagit åtgärder för att ge människor vad de vill ha. Det betyder att, åtminstone för iOS-användare, den rullande mediafältet i kameran är tillbaka.

Att ta bort den här funktionen orsakade många problem eftersom det tog längre tid att skicka foton och videor. Några extra tryck här och där låter kanske inte så mycket i teorin, men det är något som snabbt blir oerhört irriterande i praktiken.

baren är tillbaka

(Bildkredit: WABetaInfo)

Även om den första förändringen som ledde till att mediafältet togs bort från kameran inte gjorde funktionen värdelös, komplicerade den processen i onödan. Om du ville skicka ett meddelande med en förtagen bild så snabbt som möjligt, kunde eventuella extra steg ha varit en stor irritation.

Det är inte första gången WhatsApp har infört en förändring bara för att ändra sitt designbeslut, och det kommer definitivt inte att vara den sista.

Det är därför de flesta välkomnar återkomsten av den rullningsbara mediaraden. Alla som är registrerade i TestFlight Beta-programmet kan ladda ner och installera WhatsApp för iOS Beta 22.4.0.72.

När den har installerats återställer den här versionen av appen Media Browser-rullningslisten, vilket gör det snabbt och enkelt att navigera genom dina kamerarullar och välja videor, foton och andra bilder att skicka till meddelanden.

Via WABetaInfo

Dela detta