Tata Sky blev nyligen Tata Play och började erbjuda ett paket OTT-kanaler i en app. Bharti Airtel erbjuder en affin konsolidering av streamingplattformar i en app och lanserade idag en ny videostreamingtjänst som heter "Xstream Premium".

Den nya tjänsten kommer att samla innehåll från XNUMX ledande videoappar med en inloggning, en webbläsare och ett abonnemang till en lanseringskostnad på XNUMX Rs per månad, säger företaget i ett uttalande.

Tjänsten, sa företaget, är endast tillgänglig för Airtel-tjänstkunder på alla skärmar, inklusive tv-apparater, smartphones, surfplattor och datorer.

Varför konsolideringen av OTT-plattformar i en applikation

En sådan konsolidering eller buntning av flera OTT-plattformar i en app är oundviklig, med tanke på att det finns praktiskt taget sextiosjuttio aktiva streamers på olika språk i Indien, och att spåra dem separat kan vara komplicerat och till och med kostsamt för många.

Denna sammanslagning av OTT-plattformar genomförs av både telekomoperatörer - Jio, till exempel - och DTH-plattformar som får affärsproblem på grund av att all action nu är vid sändarna. Jio erbjuder redan sina mobil- och bredbandsabonnenter ett gäng OTT-plattformar gratis. Antalet OTT-plattformar som erbjuds av Jio beror på vilken prenumerationsplan som valts med den.

Tata Sky DTH-plattformen, nu kallad Tata Play, erbjuder också ett binge-paket i en app som mot en månadsavgift erbjuder ett paket med OTT-plattformar inklusive Netflix och Amazon Prime.

Det råkar vara så att Amazon Prime Video själv har lanserat "Prime Video Channels", där det erbjuder innehåll från åtta andra OTT-videoplattformar. Dessa kan nås från själva Amazon Prime Video-appen.

Och nu tar Airtel, som är både ett telekommunikationsföretag och en DTH-spelare (dess Airtel TV är vad som blev Airtel Xstream, som är en kombination av satellit-TV-kanaler, de viktigaste OTT-tjänsterna, strömmande musik och spel) exakt samma väg.

Airtel XStream Premium siktar på tjugo miljoner prenumerationer

La nueva app de Airtel para servicios OTT consolidados

(Bildkredit: Bharti Airtel)

Airtel XStream Premium, som lanseras idag, kommer också att konsolidera innehåll från indiska och globala video-OTTs i en app. Kunder av tjänsten kommer att ha tillgång till femton OTT-plattformar som de hävdar har en kombinerad katalog på mer än tio till femhundra filmer och shower, såväl som livekanaler.

Airtel XStream Premium-plattformar är: SonyLIV, ErosNow, Lionsgate Play, Hoichoi, ManoramaMax, Shemaroo, Ultra, HungamaPlay, EPICon, Docubay, DivoTV, Klikk, Nammaflix, Dollywood, Shorts TV.

Användare kan komma åt Airtel Xstream Premium på mobiltelefoner, surfplattor, bärbara datorer via appen eller webben och på TV via Xstream-avkodaren.

Eftersom det är en enkel inloggning är enhetlig innehållssökning och AI-driven adaptiv healing gratis för användare.

Enligt Media Partners Asia förväntas Indiens OTT-prenumerationsmarknad år 2 nå 500 miljarder euro från nuvarande XNUMX miljoner euro. Flera innehållshus har sina OTT-appar men, som rapporterats, står de inför kostnads- och distributionsproblem. Sedan kommer liknande konsolideringsapplikationer med omfattning och skala på marknaden.

Airtel siktar på XNUMX miljoner abonnemang genom detta erbjudande och samarbetar med många andra OTT-spelare, sa företaget.

Dessutom överväger Airtel också ett differentialkostnadspaketsystem som tar hänsyn till antalet OTT-plattformar en användare vill prenumerera på.

Vill du veta det senaste inom tekniken? Fortsätt Indien jämförelse på Twitter, Facebook y Instagram!

Dela detta