Exklusiva PS5-spel som Horizon Forbidden West är det

Inför Horizon Forbidden Wests släpp senare denna månad har PS delat skärmdumpar av spelet som körs på en bas PS4 för första gången.

Filmen delades via en tweet från det officiella PS Twitter-kontot och du kan kolla in det nedan.

Du såg nyligen Horizon Forbidden West köra på PS4 Pro. Nu är Guerrilla stolta över att visa upp ett nytt klipp från Aloys resa på PS4: https://t.co/jQmmY6ex8R pic.twitter.com/FdnJJmeiiTF2022 februari XNUMX

Se mer

Nu, eftersom det bara är tjugotvå sekunder långt och inte visar upp ett särskilt actionfyllt segment av spelet, kan vi inte precis kalla det ett fantastiskt exempel på spelets förmåga att hålla sig på basen PS4 jämfört med men mäktig. PS4 Pro och PS5 konsoler.

Spelet ser dock fortfarande bra ut för klippets korta längd. Detta, tillsammans med tidigare släppta skärmdumpar av spelet som körs på PS4, är lovande och antyder, om inte annat, att den nästan 9 år gamla konsolen kommer att fortsätta att ge spelare en otrolig grafikupplevelse.

Det här klippet kommer bara några veckor efter att PS delade filmer av Horizon Forbidden West som körs på PS4 Pro. Dessa klipp var också ganska korta, även om det fanns några, och de fick oss också att känna oss ganska positiva.

Det är inte den största överraskningen att Horizon Forbidden West fortfarande ser ganska bra ut på äldre PS-konsoler; Guerrilla Games har tidigare sagt att PS4 spelade en viktig roll i utvecklingen av spelet, med omfattande utveckling och testning av denna konsol.

Horizon Forbidden West kommer att lanseras den 4 februari som en PS-konsol exklusiv för PS5 och PSXNUMX.

Analys: Vad är fördelen med att spela på PS5?

Så Horizon Forbidden West ser ganska bra ut på PS4. Så vad är fördelen med att få spelet på PS5? Tja, kraften i hårdvaran kommer att ge vissa fördelar.

Liksom många PS5-spel kommer Horizon Forbidden West att komma med ett urval av prestandalägen som erbjuder antingen 4K-bild eller höga bildhastigheter. Spelregissören Mathijs de Jonge har tidigare hävdat att "PS 4 kan gå betydligt längre" på grund av sin kraft än PSXNUMX, med "betydligt mer detaljer".

PS5-spelare har också DualSense-handledaren till sitt förfogande. Det är bekräftat att Horizon Forbidden West drar fördel av Overseer-egenheter som haptisk feedback och adaptiva triggers. Enligt David McMullen, ledande systemdesigner på Guerrilla, är egenheter "alltså närvarande i vår mekanik. Från att skrapa skräp när du trycker på en låda, till att känna att en vinsch används när du använder Pullcaster, med den mest adaptiva trigger pull-on pull!”

Det faktum att spelet verkar spela bra på basen PS4 kommer utan tvekan att komma som en lättnad för fans av serien som ännu inte har kunnat köpa en PS5. Det är förmodligen flera personer, eftersom stockouts har bestått i år.

Det finns andra förstapartsspel planerade som släpp över generationerna, som God of War: Ragnarok och Gran Turismo Seven. Vi hoppas att det skapas ett bra prejudikat när Horizon Forbidden West släpps.

För PS4-spelare som ibland vill uppgradera, har du möjlighet att uppgradera ditt exemplar av Horizon Forbidden West till PS5-versionen gratis.


Dela detta