Du kan nu ta en titt på Horizon Forbidden West som körs på en bas PS4

Du kan nu ta en titt på Horizon Forbidden West som körs på en bas PS4

Inför Horizon Forbidden Wests släpp senare denna månad har PS delat med sig av bilder från spelet som körs på en bas PS4 för första gången.

Filmen delades via en tweet från det officiella PS Twitter-kontot och du kan se detsamma nedan.

Du såg nyligen Horizon Forbidden West köra på PS4 Pro. Nu är Guerrilla glada över att visa ett nytt klipp av Aloys resa på PS4: https://t.co/jQmmY6ex8R pic.twitter.com/FdnJJmeiiTF 2022 februari XNUMX

Se mer

Nu, eftersom det bara varar i tjugotvå sekunder och inte visar ett särskilt actionfyllt segment av spelet, kan vi inte precis kalla det ett definitivt exempel på spelets förmåga att hålla uppe på basen PS4 jämfört med den kraftfulla ett. PS4 Pro och PS5 konsoler.

Dock ser spelet fortfarande bra ut för klippets korta längd. Detta, i kombination med tidigare släppta skärmdumpar av spelet som körs på PS4, är lovande och antyder åtminstone att den nästan 9 år gamla konsolen kommer att fortsätta att ge spelarna en otrolig grafisk upplevelse.

Det här klippet kommer bara några veckor efter att PS delade filmer av Horizon Forbidden West som körs på PS4 Pro. Dessa klipp var också ganska korta, även om det fanns några och de lämnade oss också med en ganska positiv känsla.

Det är inte den största överraskningen att Horizon Forbidden West fortfarande ser ganska bra ut på äldre PS-konsoler; Guerrilla Games har tidigare sagt att PS4 spelade en viktig roll i utvecklingen av spelet, med omfattande utveckling och testning på denna konsol.

Horizon Forbidden West kommer att lanseras den 4 februari som en PS-konsol exklusiv för PS5 och PSXNUMX.

Analys: Vad är fördelen med att spela på PS5?

Så, Horizon Forbidden West ser ganska bra ut på PS4. Så vad är fördelen med att köpa spelet på PS5? Tja, kraften i hårdvaran kommer att ge vissa fördelar.

Liksom många PS5-spel kommer Horizon Forbidden West med ett urval av prestandalägen som erbjuder 4K-bilder eller höga bildfrekvenser. Spelets regissör, ​​Mathijs de Jonge, har tidigare sagt att, på grund av dess kraft, "kan PS 4 gå betydligt längre" än PSXNUMX, med "avsevärt fler detaljer."

PS5-spelare har också DualSense-kontrollern till sitt förfogande. Det har bekräftats att Horizon Forbidden West kommer att dra fördel av kontrollerfunktioner som haptisk feedback och adaptiva triggers. Enligt David McMullen, ledande systemdesigner på Guerrilla, är egenheter "alltså närvarande i vår mekanik. Från att skrapa skräp när du trycker på en låda till att känna att en vinsch används när du använder Pullcaster, med den högsta adaptiva avtryckarspänningen när du drar!"

Det faktum att spelet verkar fungera bra på basen PS4 kommer utan tvekan att vara en lättnad för fans av serien som ännu inte har kunnat köpa en PS5. Det finns förmodligen flera personer, eftersom bristen har fortsatt i år.

Det finns andra förstapartsspel planerade som versioner över flera generationer, som God of War: Ragnarok och Gran Turismo XNUMX. Vi hoppas att det skapas ett bra prejudikat när Horizon Forbidden West släpps.

För PS4-spelare som ibland vill uppgradera, har du möjlighet att uppgradera ditt exemplar av Horizon Forbidden West till PS5-versionen gratis.