Xbox Alpha Insiders kan nu mappa om Dela-knappen på Xbox Series X/S-kontrollern och tilldela ett brett utbud av skräddarsydda åtgärder.

Dela-knappen idag låter dig ta en skärmdump genom att trycka på knappen eller ett videoklipp genom att hålla den nedtryckt i några sekunder. Men om du fortfarande är van vid att trycka på Xbox-guideknappen och sedan trycka på Y eller X för att ta en skärmdump respektive video, kan det vara tilltalande att omtilldela knappen Dela.

Möjligheten att mappa om Dela-knappen på Xbox Series X/S-kontrollern öppnar också upp en mängd tillgänglighetsalternativ, vilket låter dig komma åt de funktioner du älskar mest med en knapptryckning. Du kan till exempel komma åt media- och volymkontroller, skicka meddelanden, komma åt dina prestationer, växla mellan högkontrastläge och mer helt enkelt genom att omtilldela knappen Dela.

Släppt idag för Xbox Alpha Insiders: Du kan nu använda Xbox Accessories-appen för att mappa Xbox Series X|S-kontrollens Dela-knapp (tryck, håll och dubbeltryck) till ett brett utbud av skräddarsydda åtgärder, inklusive snabbinställningar och tillgänglighetsalternativ. . . pic.twitter.com/SgKI1qE5KNF7 februari 2022

Se mer

Så här mappar du om knappen Dela på Xbox Series X/S-kontrollern

Reasignar el botón Compartir de Xbox

(Bildkredit: Microsoft)

Möjligheten att mappa om Xbox Series X/S-kontrollern Share-knappen är för närvarande endast tillgänglig för Xbox Alpha Insiders, men kommer snart att läggas till för alla Xbox-användare i framtiden. Om du är en Xbox Insider och vill prova den här funktionen själv, här är vad du ska göra.

Gå över till Xbox Accessories-appen, som du hittar genom att gå till "Mina spel och appar." Appen kommer att känna igen att du använder en kontroller och du bör se alternativet att mappa om knappar. Sedan kan du justera knappmappningen på din Xbox Series X/S-kontroller efter eget tycke.

Varje gratisalternativ är värt att utforska för att se vilka skräddarsydda åtgärder som finns tillgängliga, eftersom det finns ett förvånansvärt brett utbud. Naturligtvis, om du är nöjd med att använda knappen Dela för sitt ursprungliga syfte, kan du lämna den som den är.

Hur blir du en Xbox Insider?

Om du vill prova kommande Xbox Series X/S-funktioner innan de i allmänhet släpps till allmänheten kan du göra det genom att bli Xbox Insider. Det är väldigt enkelt att gå med, men det är viktigt att komma ihåg att upplevelserna du provar är i tidig tillgång. Det betyder att du sannolikt kommer att stöta på buggar, vanligare systemuppdateringar och du uppmanas att ge feedback för att lösa eventuella problem. Du kan läsa de vanliga frågorna här.

För att bli en Xbox Insider, ladda ner Xbox Insider Hub-appen på din Xbox, som finns i Microsoft Store. När den är installerad, starta appen, gå till de tidigare vyerna och välj den föregående visningsring du vill ha. Det finns behörighetskrav för varje Insider-ring, så förvänta dig inte omedelbar tillgång till Alpha- och Skip-Ahead-ringarna, eftersom dessa är för dedikerade testare och även inkluderar den mest instabila versionen av Xbox-programvaran.

Dagens bästa Microsoft Xbox trådlösa handkontrollerbjudanden

Du kan nu mappa om Xbox Series-kontrollern Dela-knappen

Hur man återställer en Xbox One från fabrik| Hur man ställer in en aktiv bakgrund på Xbox Series X | Hur du ändrar din Xbox gamertag | Så här aktiverar du XNUMX Hz på Xbox Series X/S | Så här ansluter du Xbox One-kontroller till Xbox Series X/S | Så här rensar du cachen på Xbox Series X

Dela detta