Om du någon gång känner dig orolig inför en viktig anställningsintervju vill Google hjälpa dig med sitt nya Intervjuuppvärmningsverktyg.

Intervjuuppvärmning (öppnas i en ny flik) hjälper dig att förbereda dig för en anställningsintervju genom att ställa en rad frågor valda av "industriexperter" för att simulera verkliga scenarier. Därifrån kommer en AI att granska dina svar, peka ut mönster och samtalspunkter i ditt svar.

Tanken är att du tar dessa kommentarer och förfinar dina svar genom att fokusera på dessa termer. Anta till exempel att intervjuuppvärmningen frågar dig om en svår tid du upplevt på jobbet. Att döma av ditt svar kan verktyget rekommendera att du fokuserar på "lärdomarna" från denna situation och "resultaten". Dess mål är att vägleda människor i att skapa ett detaljerat svar.

Enligt Google kommer Interview Warmup inte att betygsätta dina svar, utan istället vara ett icke-dömande utrymme för att hjälpa människor att träna.

Google säger att Interview Warmup skapades specifikt för sitt Google Career Certificate-program (öppnas i en ny flik), ett e-lärningsprogram som lär människor tekniska färdigheter. Trots erfarenheterna från sina utexaminerade fann företaget att människor hade svårt att få jobb om de inte hade någon att förespråka för dem eller om de inte hade ett bra sätt att förbereda sig för en intervju. . Det här verktyget är tänkt som ett sätt att hjälpa akademiker att formulera bra svar på intervjufrågor.

Intervju Warmup fokuserar på teknikbranschen med jobb som IT-support och dataanalys. Det är ett gratis verktyg som även täcker frågor utanför karriärcertifikatprogrammet. Vi frågade Google om de planerar att utöka tjänsten bortom teknik och ha övningsscenarier för andra branscher som mode, men företaget svarade inte.

Intervjuuppvärmningen är fortfarande i ett tidigt skede och Google ber användare om feedback om hur man kan förbättra den. Du kan prova verktyget nu (öppnas i en ny flik) där du kan spara ditt svar eller skriva ner det. De flesta jobben är relaterade till teknik, men du kan ställa mer allmänna frågor.

Du kan till exempel välja IT-support som jobb. Du kommer att svara på fem frågor som "varför skulle du vara en bra kandidat för jobbet?" eller något mer tekniskt som "hur skulle du förhindra en säkerhetsattack?"

När detta är gjort kommer dina svar att analyseras enligt tre kategorier av information: arbetsrelaterade termer, mest använda ord och samtalsämnen. AI kommer att markera de ord och fraser som hör till dessa kategorier. Om inga jobbrelaterade fraser hittas, ger intervjuuppvärmningen dig en lista med termer som hjälper dig att förfina ditt svar.

Om du gillar dina svar kan du spara dem eller försöka igen med nya eller samma frågor. AI kan vara lite konstig. En inspelning kan komma tillbaka full av grammatiska fel eller utelämna saker.

Med det sagt är Interview Warmup ett bra verktyg och kan hjälpa dig att få det där eftertraktade jobbet. Och om du letar efter en ny karriär, har TechRadar en lista över de bästa jobbbrädorna på internet (öppnas i en ny flik).

Dela detta