Gigante de seguros AON victima de ciberataque

Innehållsskapare utsätter sig själva för risker när de undersöker och laddar ner kreativ programvara, enligt en ny studie.

En rapport från Surfshark i samarbete med University of Maryland studerade Googles sökresultat för att identifiera vilken programvara som, med deras ord, är "den farligaste att söka efter online."

Enligt rapporten (öppnas i en ny flik) visade sig Avids ljudredigeringsverktyg vara de farligaste: 64,4 % av sökmotorresultaten innehöll potentiellt farlig skadlig programvara. Detta följdes av Adobe Substance 3D Painter, designverktyget Sketch UI och Substance 3D Stager.

Det farligaste spelet.

För att identifiera den mest riskabla kreativa mjukvaran som användare kan ladda ner, googlade VPN-leverantören de högst rankade verktygen och lade till "nedladdning" och "torrent" som kvalificeringar för att generera listan.

Företaget körde sedan alla webbadresser för de första fem sidorna genom en skanning av skadlig programvara. Procentsatserna återspeglar alla webbadresser som är markerade som medelhög eller hög risk.

Bland de tio främsta kreativa mjukvara som markerats som "Farligast" dominerar Adobes svit, vilket kanske är föga förvånande med tanke på att företaget har blivit riktmärket för innehållsskapare med sin svit av videoredigeringsprogram. , grafiska designverktyg, DTP-programvara och fotoredigerare .

Tillsammans med Adobes produkter kom även de populära digitala konstverktygen CorelDRAW och Maxon Cinema 4D på listan.

Surfshark genomförde också sökningen i andra kategorier, inklusive mjukvara för småföretag, marknadsföringsverktyg för sociala medier, kryptoplånböcker och webbläsare.

"Dyr mjukvara och användarlicenser har skapat en hög efterfrågan på torrentmjukvara, vilket gör det till den perfekta möjligheten för hackare att attackera och infoga skadlig programvara i till synes vanliga länkar. I genomsnitt innehåller cirka 1 av 3 sökresultat för programvara potentiell skadlig programvara, säger företaget.

Men hur kan användarna vara skyddade? Svaret är enkelt: ladda ner och betala för dem, via den officiella webbplatsen.

Skjut för att rulla horisontellt Hela listan: Programvara % av webbadresser flaggade som potentiellt skadliga

Dela detta