En ny uppdatering för Adobe Lightroom och Lightroom Classic ger användarna möjlighet att göra bildredigeringar i videor.

Verktyget låter användare justera bilden och sedan klistra in dessa ändringar i andra videor och foton för konsekvens. Det fungerar med samma kontroller som finns i verktygets inbyggda fotoredigerare, vilket innebär att de som är bekanta med Lightroom kan komma igång direkt.

Ivriga att förbättra fotografers arbetsflöden har mjukvarujätten också släppt en rad AI-drivna förinställningar och verktyg som förenklar fotoredigering på stationära datorer, mobiler och webben.

Vad är nytt i Lightroom och Lightroom Classic?

Förbättrat videostöd är inte menat att göra Lightroom till en videoredigerare, även om användare nu kan trimma början och slutet av klipp. Adobe har Premiere Pro för "korrekt" redigering.

Istället erbjuder den, för första gången, möjligheten att leka med ljusstyrka, kontrast och mer. av en video, med Lightrooms Photoshop-lite-stilskjutare. Förinställningar kan också tillämpas på videor.

Beskrivet i sitt blogginlägg avslöjade Adobe också en rad AI-verktyg tillgängliga för fotolagrings- och delningswebbplatsen, inklusive:

+ Anpassningsbara förinställningar Tillåt fotografer att göra snabba redigeringar av specifika delar av en bild, till exempel himlen.

+ Reglaget för förinställd mängd effektiviserar arbetsflöden genom att tillåta användare att ändra intensiteten på en befintlig förinställning, till exempel genom att öka ljusstyrkan.

+ Borttagning av röda ögon med AIen ofta efterfrågad funktion, använder Adobe Sensei AI för att ta bort röda ögon från hemsökta ämnen.

+ Jämför vy är utformad för att låta annonsörer välja sina bästa bilder genom att jämföra bilder sida vid sida.

+ 5 premium förinställda paket har släppts för att lägga till handgjorda förinställningar för foton och videor.

Uppdateringarna avrundas med förbättringar av Lightroom Discover, batchkopiering och inklistring av AI-skins och hudgruppsinvertering för effektivare redigering. Bakåt- och framåtknappar och lokal lagringshantering har också inkluderats för att styra fotolagring på din hårddisk.

Den senaste versionen av Lightroom följer Adobes introduktion av ett fotoåterställande neuralfilter i Photoshop, samt förbättringar av Photoshop på webben.

Men även om användarna måste vänta på att det fantastiska nya neurala filtret ska komma till Photoshop på skrivbordet (och dess webbaserade syskon förblir i betaversion), kan Lightroom- och Lightroom Classic-användare börja. använda AI-drivna videoredigeringsverktyg och förinställningar . nu.

"Dessa innovativa AI-drivna funktioner för dator, webb och mobil gör det snabbt och enkelt att skapa fantastiska bilder var som helst med Photoshop och Lightroom. Vi fortsätter att lägga till nya funktioner till Photoshop på webben, vilket gör det inte bara till ett utmärkt sätt att samarbeta i projekt, utan också gör viktiga redigeringar enkla i din webbläsare”, säger Scott Belsky, produktchef och vicepresident, Adobe Creative Cloud ...

Dela detta