Hantera din teknik med begränsade IT-resurser

Hantera din teknik med begränsade IT-resurser

När företag runt om i världen drar åt svängarna inför oroande ekonomiska motgångar kan det vara svårt att hitta ett sätt att hålla ditt företag igång effektivt under överskådlig framtid.

Med komponentbrist som påverkar utbudet av viktig arbetsplatsteknik i alla typer av industrier, är det svårare än någonsin att säkerställa att dina anställda har rätt utrustning för att vara effektiva och produktiva.

Men även under dessa tuffa marknadsförhållanden finns det oräkneliga sätt att få ut det mesta av din IT-infrastruktur utan att bryta banken.

Till att börja med behöver de datorer och bärbara datorer som dina anställda interagerar med dagligen inte längre vara dyra. Med färska siffror från Gartner (öppnas i en ny flik) som uppskattar att de globala utgifterna för nya enheter kommer att minska avsevärt, är det lättare än någonsin att hitta kraftfulla men lätta enheter med lång batteritid, med en mängd tekniska framsteg som gör det enklare än någonsin. innebär att dessa varor nu är mycket billigare än tidigare.

När globala PC- och bärbara tillverkare slåss om marknadsandelar och lönsamhet, sjunker kostnaden för effektiva arbetsenheter snabbt, så det borde vara mycket lättare att få tag på ett stort antal enheter för din personliga.

Denna explosion av enheter innebär också att det finns så många fler alternativ än någonsin tidigare, så att hitta en kostnadseffektiv lösning som låter dina anställda få sina jobb gjorda kan vara en mycket lättare uppgift. Att köpa i bulk är fortfarande ett bra sätt att avsluta en affär, vilket innebär att företagsomfattande implementeringar eller uppgraderingar inte längre behöver vara fast vid köp av skärselden – friheten att köpa mycket finns där.

En annan aspekt av dessa nya friheter som exponeras genom tillväxten av hybridarbete är de enorma framsteg som gjorts inom fjärråtkomst och hanteringssystem. Eftersom anställda inte längre arbetar på kontoret, där de lätt täcks av IT-system och säkerhetsskydd, har behovet av fjärråtkomsttjänster aldrig varit större, och det kan också vara goda nyheter för företag som står inför resursutmaningar.

Fjärråtkomst är möjlig via lokala nätverk och Internet, vilket innebär att med rätt programvara kan dina anställda komma åt den information och data de behöver för att utföra sina jobb, och du kan säkerställa att de förblir produktiva och effektiva. , allt till ett mycket lägre pris. kosta. för dig och ditt företag än att vara på kontoret.

Ökningen av hybridarbete har också väckt utbredda cybersäkerhetsproblem, eftersom anställda som inte är vana vid att arbeta utanför ett kontor kan falla offer för bedrägerier och cyberattacker.

Att hantera alla dessa enheter på ett kontor kan vara en stor huvudvärk, med klagomål och biljetter som hopar sig snabbt, men fjärråtkomst och enhetshanteringstjänster gör att dina IT-team kan få de uppgifter de behöver göras snabbt och utan avbrott. viktigt. Att distribuera säkerhetskorrigeringar eller uppdateringar för hela din personal kan nu göras utan att vara på kontoret, vilket gör att dina anställda kan återgå till att göra det de är bäst på.

När det gäller dina egna system har uppkomsten av plattformar med låg kod och till och med "ingen kod" varit en av de senaste årens mest spännande teknikframgångshistorier. För att göra mjukvaruutveckling och programmering mer tillgänglig än någonsin, kräver dessa plattformar liten eller ingen kodningserfarenhet för att bygga appar och tjänster, vilket öppnar möjligheten för alla dina anställda att engagera sig om de vill.

Att tillåta arbetare att smutsa ner händerna med skapande och utveckling kan också ha den extra fördelen att frigöra ditt IT-stöd för att fokusera på de aktuella uppgifterna, vilket gör det dagliga arbetslivet roligare för alla.

Så även om tiderna utan tvekan är tuffa för många företag, finns det ett antal tjänster och plattformar tillgängliga för att underlätta bördan. I slutändan bör det alltid löna sig att ha rätt enheter för att vara produktiv, oavsett om det är en pålitlig stationär PC eller en bärbar men ändå kraftfull och hållbar bärbar dator, så välj din investering med omtanke och ditt företag bör vara redo för framgång. .

TechRadar Pro skapade detta innehåll genom ett betalt partnerskap med Intel. Innehållet i denna artikel är helt oberoende och återspeglar endast den redaktionella åsikten från TechRadar Pro.