Netflix har precis gjort en liten men betydande förändring av hur det hanterar kontoinloggningar. Nu kan du koppla bort någon på distans med bara ett klick.

Kallad "Device Access and Management", den nya kontoåtkomstkontrollen lanseras idag (15 november), och som beskrivs i ett Netflix-blogginlägg (öppnas i en ny flik), lever den under inställningar.standard för ditt konto. I den kan du se alla enheter som för närvarande använder eller nyligen strömmar genom ditt konto och koppla bort dem med bara ett klick.

Netflix säger att de är personer som till exempel reser, loggar in på sitt konto på ett hotell eller till och med hemma hos en kompis och glömmer att logga ut.

Ja självklart.

Det handlar också om att regera över delning av kontouppgifter. Tidigare älskare, vänner och avlägsna släktingar som du inte längre pratar med; din åtkomst till ditt konto är förmodligen på väg att upphöra.

Netflix Hantera åtkomst och enheter

(Bildkredit: framtid)

Förändringen kommer också eftersom Netflix aktivt försöker stoppa vad de ser som skenande lösenordsdelning och har testat en tilläggsavgift på 2.99 € för att lägga till ytterligare medlemmar till out-of-home-kontot.

Denna sista "funktion" skulle kunna ses som en förberedelse för det storskaliga genomförandet av denna tilläggsavgift. Att veta att du snabbt kan ta bort squatters från ditt Netflix-konto innan företaget börjar debitera dig är bra.

Ha sido una montaña rusa de un año para Netflix, que comenzó con la disminución de suscriptores y múltiples cancelaciones de programas en su intento de reducir costos. La agitación llevó a Netflix a hacer algo que pensamos que nunca haría: lanzar un nivel con publicidad.

6,99 € per månad (4,99 € per månad i Storbritannien) tillhandahåller huvuddelen av Netflix nuvarande innehållsbibliotek, tillsammans med 4-5 minuters annonser per timme. Alla är inte nöjda med det.

När det gäller denna nya "Device Access and Management" hittade vi den snabbt i vår Netflix-kontohantering under "Security and Privacy" och hittade 21 enheter kopplade till vårt konto. Mest relaterade till enheterna som används av författaren.

Varje post inkluderar namnet på enheten, vars konto som används, datum och tid för den senaste övervakningen och en plats.

Den sista biten är förmodligen den mest användbara. Om du ser en plats du inte känner igen kan du kontrollera om det till exempel är en plats du nyligen rest till eller om någon olagligt delar ditt konto flera hundra kilometer bort.

Om du inte längre vill att den här enheten ska använda kontot klickar du bara på "Logga ut". Den som tittade kommer att startas upp och kommer inte att kunna logga in igen utan de rätta referenserna.

Det är en helt ny värld av minskning av Netflix-kontodelning.

Dela detta