Adjö 5G: Så här kommer USA att bli en 6G-supermakt

Adjö 5G: Så här kommer USA att bli en 6G-supermakt

Ett arbete som utvecklats för att främja Nordamerikas ledarskap inom det begynnande området för 6G-nätverk har publicerat en handlingsplan för branschen, som beskriver 6 "modiga" mål som kan förverkliga dess ambition.

Utvecklingen och distributionen av 6G anses vara en "biljondollarmöjlighet" för mobilindustrin, medan tekniskt ledarskap i allt högre grad är en politisk prioritet för många regeringar runt om i världen.

Forskningsuppoffringar är långt framskridna i Europa, Kina, Japan och Nordamerika för att bli ledande inte bara inom utvecklingen av 5G-applikationer och tjänster, utan också inom tekniken som kommer att sätta globala standarder.

6G-ledare i Nordamerika

I takt med att mobil anslutning blir allt viktigare för samhället och ekonomin, ses all påverkan på globala standarder alltmer som önskvärd ur ett geopolitiskt perspektiv.

"Next G Alliance" är ett branschinitiativ som omfattar mer än åttio organisationer och sexhundra specialister från industri, regering och akademi som etablerades förra året och "6G Roadmap" är det första betydande resultatet av dess tillgångar.

Publikationen beskriver de steg som varje intressent måste ta för att ge Nordamerika den bästa möjligheten till tekniskt ledarskap, samt en tidslinje som kommer att främja ordnad forskning, kommersialisering och adoptionsstrategier.

Högsta prioriteringar för uppsättningen inkluderar att bygga förtroende, säkerhet och motståndskraft, en förbättrad digital planetupplevelse, kostnadsbesparingar på mobil infrastruktur, distribuerade moln- och kommunikationssystem, ett framtida inbyggt AI-nätverk och hållbarhet.

"Den här rapporten kommer att säkerställa att Nordamerika proaktivt anpassar varje område som är avgörande för 6G-framgång för att skapa en grund för Nordamerikas globala ledarskap", säger Susan Miller, VD och koncernchef för ATIS. , branschorganet bakom Next G Alliance. "Utöver dess tekniska bidrag visar färdplanen hur 6G kan gynna samhället och industrier inom en mängd olika områden, samt hur Nordamerika kommer att bli ett epicentrum för ekonomisk utveckling driven av "energi och innovation i en ny trådlös era."

Även om det är tidigt att förutsäga vilken slutlig form 6G-standarden kommer att ta och vilken teknik som kommer att inkluderas, finns det några rimliga antaganden om dess kapacitet och de utmaningar som operatörer, tillverkare och forskare står inför.

Naturligtvis kommer 6G-nätverk att erbjuda enorma framsteg i hastighet, kapacitet och låg latens, samtidigt som de förväntas bli mycket smartare och mer pålitliga. Detta kommer att erbjuda överlägset mobilt bredband, men kommer också att möjliggöra avancerade tjänster som verkligen uppslukande utökad verklighet (XR), mobila hologram med hög lojalitet och digitala tvillingar.

I centrum för dessa applikationer kommer förmågan hos 6G att kompensera för nuvarande begränsningar, såsom den begränsade processorkraften hos mobila enheter, och integreringen av intelligens i nätverket.

Om de mest ambitiösa målen uppnås kommer 6G att ge hundra gånger så stor kapacitet som 5G och kommer att kunna acceptera tio miljoner enheter per kvadratkilometer.

Signalerna skulle sträcka sig 000 3 meter över ytan och lämna "XNUMXD-täckning" på himlen, rymden och under vattnet. Var och en av dessa funktioner skulle lämna intelligent detektering, positionering, kantberäkning och högupplöst bildbehandling.