Overwatch 2 säsong 2 är tillgänglig nu. I en anda av att förbereda sig för seger, här är en guide med allt du behöver veta innan du går vidare till nästa omgång av uppdateringar, skinn och hjältar.

Vart har all tid tagit vägen? Overwatch 2 har varit ute i två månader och vi är redan inne i säsong 2. Blizzard kommer inte att bromsa farten inom kort; är fullspäckad med massor den här säsongen, med ännu mer innehåll planerat att komma senare. Precis som förra säsongen kommer vi att ha två månader av kul som varar från December 6 upp 7 för februari

När vi flyttar bort från det klassiska Overwatchs bekantskap och följer Blizzard ner i kaninhålet, kommer även mindre förändringar att vara avgörande att förstå när du går in i dina matcher. Vi kommer att uppdatera den här guiden regelbundet med all information du behöver, så med det i åtanke, låt oss hoppa in i den här nya säsongen.

Innehållsförteckning

Säsongens tema: Grekisk mytologi

(Bildkredit: Blizzard Entertainment)

För fans av grekisk mytologi (eller alla som tycker att det låter coolt) är den här säsongen för dig. Detta tema kommer att löpa genom Battle Pass, med de flesta röstlinjer, sprayer och skinn som har en uppenbar gudomlig kvalitet.

Din belöning för att ha slutfört Battle Pass kommer att vara ett Mythic Junker Queen Zeus-skinn. Liksom Mythic Genji-skinnet från första säsongen kommer det också att vara anpassningsbart, med unika röstlinjer, specialeffekter och nya vapenmodeller.

Junker Queen kommer inte att vara den enda hjälten som drar till sig de gamlas uppmärksamhet. Det kommer också att finnas ett legendariskt Poseidon Ramattra-skinn och ett legendariskt Hades Pharah-skin som du kan låsa upp i Battle Pass.

Enligt Blizzard-bloggen (öppnas i en ny flik), "Dessa hjältar och många fler kommer att genomsyras av fantastiska gudalika krafter i vårt nya spelläge Battle for Olympus." Detta tidsbegränsade evenemang kommer att äga rum från kl Januari 5 a Januari 19. Även om vi ännu inte vet vad detta kommer att innebära, kan det finnas antydningar om dess design utspridda bland de nya skalen som släpps den här säsongen. Vi meddelar dig om vi hittar något.

Ny karta: Shambali

nytt shambali-kort

(Bildkredit: Blizzard Entertainment)

Den här säsongen kommer också att ge oss ett nytt måste-kort i form av Shambali. Den här platsen i Nepal kommer att byggas runt de tre befintliga kartorna över Nepal: Village, Sanctuary och Temple, så om du tittar på det från ett fågelperspektiv kan du se hur de alla hänger ihop.

Shambali Monastery kommer att vara en eskortkarta med nyttolast. Blizzards bloggsida beskriver hur du kan följa vägen "trampad av otaliga Omnics som har sökt skydd inom dess murar." Detta belyser den avgörande roll Nepal kommer att spela i berättelsen, såväl som relationen mellan Zenyatta och den nya hjälten, Ramattra.

Det här klostret är där karaktärerna mediterade och reflekterade tillsammans, där de bestämde vägen de skulle ta för att säkerställa det omniska folkets överlevnad, den ena fredlig och den andra destruktiv. Även om vi kan spela det här kortet på vårt sätt, förväntar vi oss också att se det i serier eller vänskapsfokuserade animationer av Omnics.

Nya rotationskartor

Vissa örnögda tittare kan också ha lagt märke till det märkliga försvinnandet av några välkända Overwatch-kartor. Om du missade Blizzard World eller Rialto kommer du att bli glad att veta att de går in i kartrotationen för säsong 2.

Vad är en kartrotation? Den här funktionen är ny för Overwatch 2. När nya kort läggs till kommer de att gå in i free-for-all-rotationen, som kommer att ändras varje säsong. Den här gången kommer Blizzard World och Rialto att ersätta Hollywood och Gibraltar (även om dessa två kartor fortfarande är tillgängliga i anpassade spel). Oasis och Nepal kommer också att dyka upp vid olika tider på dygnet.

Ny hjälte: Ramatra

(* 2 *)

(Bildkredit: Blizzard Entertainment)

Ramattra är den nya tankhjälten för säsong 2, som tillkännagavs under Overwatch League Finals. Vi har en Ramattra-guide redo innan du låser upp hans karaktär i säsong 2, där du kan läsa om hans ursprungsberättelse, förmågor och vilken effekt han kan ha på andra hjältar. Ramatra kan till exempel göra Doomfist överflödig.

Allt du behöver veta är att de som köper Premium Battle Pass kommer att se Ramattra omedelbart upplåst så att du kan spela. De som vägrar att betala belöningen kommer att kunna få denna tankhjälte på nivå 45 i stridspasset. Till en början hölls den på nivå 55, men några dagar innan säsong 2 sänkte Blizzard nivåkravet.

Recovery Hero Challenges

Ett nytt utmaningsläge introduceras också i säsong 2. Hero Recovery Challenges är för gamla spelare som inte kunde låsa upp tidigare hjältar som Kiriko i säsong 1, eller nya spelare som inte har haft möjligheten.

Du börjar med att välja utmaningarna för hjälten du vill låsa upp, som skickar dig till träningsplatsen så att du kan lära dig deras färdigheter. Du kommer sedan att utmanas att vinna vissa Overwatch 2-spel under specifika förhållanden. Detta hjälper dig att skydda alla nya hjältar som lagts till i Overwatch 2.

Om allt detta låter för komplicerat finns det ett alternativ att låsa upp alla nya hjältar i spelbutiken.

Händelser: Winter Wonderland och Lunar New Year

Julskinn från Zenyatta

(Bildkredit: Blizzard Entertainment)

Säsong 2 kommer också att innehålla två säsongsbetonade evenemang. Vi fick ett smakprov på hur Blizzard planerar att fira dem med deras inställning till Halloween-evenemanget tidigt i säsong 1. Därifrån kan vi förvänta oss att se lite PVE-spel som presenteras, såväl som bara skinn och kosmetika som läggs till i butiken.

Eventet Winter Wonderland äger rum från kl December 13 a Januari 4. Som jämförelse kommer händelsen Lunar New Year att äga rum Januari 17 a 1 för februari. Lyckligtvis kommer båda att ha allt utlovat i Halloween-evenemanget och mer. Den här gången har Blizzard lovat vissa skins som du kan samla genom att slutföra spel- och händelsespecifika utmaningar. Detta inkluderar Epic Ice Queen Brigitte, Legendary Winged Victory Mercy och Legendary Kkachi Echo.

Du kan också tjäna belöningar och skinn genom att se Overwatch 2-strömmar på Twitch. Trots en skakig start på dessa Overwatch League-materialvisningsbelöningar verkar Blizzard arbeta på en fix.

Dela detta