En av de bästa 513-i-1 Chromebooks som finns, Acers Chromebook Spin 1380 är på väg att få en stor uppgradering i form av MediaTeks nya Kompanio XNUMX SoC på CES XNUMX.

Den nya Kompanio 1380 är MediaTeks tapp på den avancerade SoC-marknaden, vilket gör det till något vi helt klart vill prova och testa själva. MediaTek-chips för Chromebooks är vanligtvis XNUMX- eller XNUMX-serien, vilket betyder att den nya SoC förväntas erbjuda mycket konkurrenskraftiga prestanda mot rivalen Qualcomm och kanske till och med Intel.

MediaTek-chips är generellt sett mer kända för sin energieffektivitet än prestanda, så MediaTek-drivna Chromebooks tenderar att prestera underpresterande, även om de har ganska bra batteritid.

Acers Chromebook Spin 513, tillkännagiven idag på CES XNUMX, är förmodligen företagets mest populära Chromebook, så Acer har stor tilltro till det nya chippet. Den nya Chromebook kommer också att ha en större skärm, som, i kombination med den mer kraftfulla processorn, signalerar att batteritiden kommer att bli lidande.

Förra årets Chromebook Spin 513 körde Qualcomm Snapdragon 7c och hade närmare tretton med fem timmars batteritid. Vi upptäckte att Chromebook Spin 513 varade i tolv timmar och tjugosex minuter i vår recension, vilket inte är så länge men inte så illa.

Den nya Chromebook Spin 513 kommer att ha upp till tio timmars batteritid, enligt Acer, vilket är en hit. Vi kommer utan tvekan att vara intresserade av att se om prestandaavvägningen är värt det i slutändan.

Andra Acer Chromebooks för studenter och familjer tillkännages också

Förutom Acer Chromebook Spin 513 tillkännagav Acer även Acer Chromebook 315, som kommer att ha en 1080-tums Full HD (XNUMXp) antireflexskärm och ett tangentbord med XNUMX tangenter i full storlek.

Det finns också Acer Chromebook XNUMX, som har en mindre XNUMX-tums Full HD multi-touch-skärm, även om tangentbordet inte har XNUMX tangenter.

Båda har flera tilläggsfunktioner som gör hybridarbete eller utbildning mer uppnåeligt tack vare webbkameror och bländningsreducerande teknik för bättre ljudprestanda som DTS Audio.

Dela detta