Fans av att hacka och skära igenom AI-monster har tråkiga nyheter framför sig när en annan Witcher-spin-off beger sig in i solnedgången.

När vi förbereder oss för att kortspelet Gwent ska lämna händerna på utvecklaren, har CD Projekt RED inte spelat klart med vår känslolösa hjälte. Teamet bakom The Witcher: Monster Slayer har officiellt meddelat (öppnar i en ny flik) att spelet kommer att stängas den 30 juni 2023.

"Vi är stolta över att vi kunde skapa en platsbaserad AR-upplevelse som fångade hur det var att vara en häxa i verkligheten", skrev Spokkos representant, "och gav samhället en chans att slåss mot Witcher-monster. världen på nära håll.

Spokko, som ägs av CD Projekt RED, kommer också att läggas ner, och PC Gamer rapporterar (öppnas i en ny flik) att moderbolaget ser till att många av dess teammedlemmar kommer att omplaceras till andra projekt där det är möjligt. Vissa nedskärningar väntas dock. Låt oss hoppas att 2023 kommer med fler glada nyheter för framtiden för Witcher-spelfamiljen.

(Bildkredit: Spokko)

häng dina pengar

The Witcher: Monster Slayer debuterade i juli 2021, och vi på TRG njuter av dess unika kombination av Pokémon Go och Elder Scrolls. Som sagt, han borde ha en ovanligt kort livslängd för en praktiskt taget odödlig trollkarl.

Spokko-laget tackade sin spelarbas för deras fortsatta stöd. "Den här resan, full av uppdrag, händelser och äventyr, hade inte varit möjlig utan dig. Tillsammans har vi trots allt besegrat mer än 100 miljoner monster över hela världen!"

Den tråkiga nyheten kommer från Gwent: The Witcher Card Game som tillkännager att det kommer att avsluta sin kortpool 2023. När det är klart kommer utvecklarna att lämna över tyglarna till spelarna, vilket gör att de kan kontrollera metan framåt. Spelare kommer att kunna använda klienten i spelet för att justera styrkan på varje kort, vilket antingen kan glänsa med popularitet i det långa loppet eller lämna det dött i vattnet.

Med fem nya Witcher-spel tillkännagivna, inklusive ett med flerspelarfunktioner, har CD Projekt RED förhoppningsvis bättre nyheter i rockärmen. Alla dessa nedskärningar borde lämna dig öppen för att fokusera på dina större projekt, men förhoppningsvis kommer det inte att dyka upp några otäcka överraskningar.

Dela detta