A raiz de ChatGPT Google teme quedarse atras

I en nyligen handuppräckning undrade Googles anställda högt om OpenAI:s senaste chatbot, ChatGPT, slog företaget för dominans inom området artificiell intelligens (AI).

Som rapporterats av CNBC (öppnas i en ny flik) (som inte avslöjade en källa), hänvisade en anställd fråga till Googles vägran att implementera AI i sin sökfunktion som ett "missat tillfälle", särskilt eftersom han tidigare skapat LaMDA, en AI chatbot som taggades som responsiv (öppnas i en ny flik) av Googles ingenjör Blake Lemoine i juni 2022 innan han sparkades i juli.

ChatGPT är en livechattbot designad för att ge både faktainformation och kreativa svar på användarfrågor och uppmaningar, vilket, som Googles anställda påpekar, redan är grunden för vad Google redan gör. .

Chatbot-krig

Däremot svarade VD:n för Googles moderbolag Alphabet, Sundar Pichai, och chefen för Googles AI-division, Jeff Dean, med att säga att det inte handlade om Googles bristande förmåga att implementera AI-verktyg i sök, utan Google måste skydda sina rykte som en korrekt informationskälla, där AI inte alltid kan lita på (öppnas i en ny flik).

"Det fyller verkligen ett behov som människor verkar ha, men det är också viktigt att inse att dessa modeller har vissa typer av problem," sa Dean. "Antingen är [en AI] inte riktigt säker på något, de kommer bara att berätta för dig, du vet, [att] elefanter är de djur som lägger de största äggen eller så.

Google kan ha rätt, men oberoende analytiker har sina. CNBC citerade Morgan Stanley senioranalytiker Brian Nowak som sa att den kvardröjande rädslan är att språkmodeller kommer att ta marknadsandelar från Google, "och störa [dess] ingångspunkt för människor på internet.

Och även om det fortfarande kommer att dröja ett tag innan Google ser detta avbrott, och det är en stor "kraft", noterade Nowak att LaMDA fortfarande är i aktiv utveckling och Google fortsätter att forska (öppnas i en ny flik) och släppa nya produkter baserade på i AI. .

I december 2022, till exempel, släppte Googles Tensorflow-team ett maskininlärningstillägg för Google Sheets riktat till nykomlingar inom AI.

Enkelt uttryckt har Google inte för avsikt att vänta på att OpenAI eller andra AI-leverantörer ska gå om dem i den förnyade kampen för internetdominans.

Dela detta