Europeiska resenärer kommer snart att kunna chatta på sina 5G-aktiverade mobila enheter på flygplan utan rädsla för att höra "Please put your phone in airplane mode" från en flygvärdinna.

Ett beslut från Europeiska kommissionen kommer att tillåta flygbolag att tillhandahålla 5G-röstsamtal och höghastighetsanslutning till Internet senast 2023; beslutet utropades snabbt som en affärsmöjlighet för europeiska företag.

"Himlen är inte längre gränsen när det kommer till de möjligheter som erbjuds av ultrasnabba, högkapacitetsanslutningar", sa Thierry Breton, kommissionsledamot för den inre marknaden, i ett uttalande.

Beslutet väckte frågor om när amerikanska flygbolag kunde tillåta 5G-anslutning ombord på sina plan för röstsamtal och underhållning på kommersiella flygningar.

US Federal Aviation Administration (FAA) förbjuder inte användningen av personlig elektronisk utrustning (inklusive mobiltelefoner) på flygplan. Istället överlåter USA:s Federal Communications Commission (FCC) beslutet till enskilda flygbolag.

Faktum är att FCC-reglerna tillåter "alla andra bärbara elektroniska enheter som flygplansoperatören har bestämt inte kommer att orsaka störningar på navigations- eller kommunikationssystemet för flygplanet där den kommer att användas."

Det är här problemet ligger.

Förra året orsakade nya 5G-nätverk störningar med äldre cockpitinstrument som höjdmätare. Höjdmätare är avgörande, särskilt för landning i dåliga siktförhållanden; De arbetar på frekvenser runt 4,4 GHz.

I USA distribueras 5G-nätverk med C-bandet, med frekvenser mellan 3,7 GHz och 3,98 GHz, i den nedre delen av 5G-spektrumet; detta lämnar väldigt lite utrymme mellan frekvenserna som används av cockpitinstrumenten och har orsakat störningar tidigare. I Europa använder 5G frekvenser på 5 GHz eller högre, vilket ger en tillräcklig buffert mellan cellulär kommunikation och instrument ombord.

Som sagt, med relativt enkel filtreringsteknik eller instrumentuppgraderingar skulle 5G C-bandsöverföringar inte längre vara ett problem, enligt Dan Bieler, huvudanalytiker på Forrester Research.

"Det är upp till flygbolagen att aktivera 5G för sina plan. För detta ändamål har Europeiska kommissionen utsett vissa frekvenser för 5G under flygning, säger Bieler.

Tom Wheeler, en tidigare FCC-ordförande och nu gästforskare vid Brookings Institution, berättade för Washington Post förra veckan att oron för störningar av cockpitinstrument var mycket överdriven.

"Verkligheten är att den stora majoriteten av flygplan har höjdmätare som är skärmade från signaler," sa Wheeler, och äldre modeller antingen byts ut eller skärmas.

International Air Transport Association (IATA), en branschorganisation som representerar 290 flygbolag över hela världen, anser att "införandet av 5G-mobilenheter i flygplanskabinmiljön förväntas inte ha någon inverkan när det gäller störning av system ombord".

"Om användningen av sådana enheter för röstsamtal bör tillåtas bör vara ett beslut för varje enskilt flygbolag", sa en talesperson i ett mejlat svar till Computerworld.

Flygpassagerare kan inte ringa vanliga 5G-samtal eller surfa på nätet ombord på kommersiella flygplan, eftersom planen flyger för högt, för snabbt och över för många avlägsna områden för att 5G-anslutning ska vara tillgänglig med acceptabel kvalitet.

Under de senaste två decennierna har dussintals stora flygbolag börjat erbjuda betald Wi-Fi under flygning via högpresterande luft-till-jord-antenner placerade vid basen av flygplanets flygkropp. I huvudsak blir flygplanet en Wi-Fi-åtkomstpunkt, eftersom signalen sänds genom hela flygplanet genom en serie åtkomstpunkter (routrar).

Passagerare som betalar för Wi-Fi ombord kan göra allt de normalt skulle göra när de är anslutna till internet, inklusive att skicka e-post och strömma filmer. Men den anslutningen förlitade sig på långsammare datahastigheter. En annan brist: systemet fungerar inte i stora vattendrag om inte signalen sänds till ett satellitkommunikationssystem.

Gogo Inflight är en av de mest produktiva leverantörerna av Internetanslutning ombord. Det Broomfield, Colorado-baserade företaget tillhandahåller mer än 2500 6600 kommersiella flygplan och XNUMX XNUMX affärsjetplan med sina Wi-Fi-tjänster under flygning för underhållning och trådlös anslutning.

Bland Gogos kunder finns American Airlines, Alaska Airlines, Air Canada, British Airways, Delta Air Lines, United Airlines och Virgin Atlantic. I oktober meddelade Gogo att de hade slutfört utbyggnaden av sina 5G-torn i USA.

Men flygbolag som är verksamma i USA är fortfarande ovilliga att möjliggöra flygplan för 5G-kommunikation.

"Det är därför flygbolagen för närvarande kräver att du sätter din telefon i flygplansläge, vilket fortfarande tillåter Wi-Fi-anslutning, men inte mobilt", säger Bill Menezes, seniorkonsult på Gartner Research.

Utan problem med 5G-störningar finns det bara två anledningar till varför amerikanska flygbolag skulle motsätta sig mobiltelefonanvändning på flygplan: Flygbolagen vill fortsätta att sälja den exklusiva rätten till Wi-Fi-anslutning, Fi och underhållning och/eller vill inte att passagerarna ska kommentera allt. över platsen. ett flyg.

"Du har någon som vill jobba och de har en surfplatta med mobiltelefon eller de vill ringa teamsamtal eller något liknande, och de kan inte," sa Menezes, som deltog i en konferens i Las Vegas. ”Jag har folk här som har flugit in från östkusten och det är en flygning på fyra till fem timmar. Det är lång tid att sitta och leka med tummarna."

Det finns också fördelar med att ge grönt ljus för användningen av 5G-kommunikation för flygbolagen själva. De kan minska vikten på flygplan, till exempel genom att ta bort underhållningsskärmar från nackstöden. Vissa flygbolag, som Alaska Airlines, erbjuder fästen på baksidan av nackstöden där passagerare kan ansluta sina surfplattor för användning med Wi-Fi.

"I det här skedet är det oklart hur många flygbolag som kommer att implementera 5G-anslutning på sina flygplan", sa Bieler. "Trotts allt är ett flygplan en av de sista platserna där du kan undkomma pratstunden från många smartphoneanvändare.

"Flygbolagen måste bestämma vad kundupplevelsen betyder för deras passagerare: den relativa friheten och lugnet i ett område utan anslutning eller friheten att hålla kontakten hela tiden," sa Beiler. "Om du väljer det senare kan flygbolagen överväga att tillhandahålla grundregler för etikett för smartphoneanvändning."

I december 2021 föreslog FCC tillgång till mobiltjänster under flygning för alla resenärer, men beslutet att tillåta konsumenter att komma åt sina mobila enheter under flygningen kommer att överlåtas till varje flygbolags eget gottfinnande.

I juni uppdaterade FAA sin vägledning för att säga att "primära kommersiella" flottor bör vara utrustade med förbättrade 5G-höjdmätare eller filter senast i juli 2023, varefter trådlösa företag bör fortsätta att rulla ut 5G-nätverk nära de flesta flygplatser. "med minimala begränsningar." .

FCC, i en FAQ, noterade: "Om de godkänns... kan de nya reglerna ge flygbolag möjligheten att installera ett luftåtkomstsystem som skulle tillhandahålla anslutningen mellan passagerarnas trådlösa enheter och kommersiella trådlösa nätverk, som Wi-Fi-tjänst tillhandahålls ombord på flygplan idag för att tillhandahålla internetanslutningar och hantera anslutningar på ett säkert sätt, säger byrån.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Dela detta