Withings U-Scan sätter urinanalys i din toalett och kan känna igen signaturen på en flytning

Withings U-Scan sätter urinanalys i din toalett och kan känna igen signaturen på en flytning

Vi kissar i genomsnitt 7 gånger om dagen och ägnar förmodligen lite uppmärksamhet åt handlingen förutom att uppskatta den speciella färg eller doft som att äta sparris ger dig. Urin är dock full av information som hälsoteknikföretaget Withings hoppas kunna skicka till din telefon via sin nya urintestenhet U-Scan.

Den puckformade sensorn, som presenterades här på CES XNUMX, ansluts till din toalett och använder en patron fylld med små testkapslar för att ta prov och testa din urin. Enligt Withings kan den, med hjälp av en termisk sensor, automatiskt varna när någon kissar och till och med, med hjälp av en lågenergiradarsensor, identifiera individuella flödessignaturer. Enklare, U-Scan kommer att veta om du eller till exempel din fru kissar på enheten.

Naturligtvis måste du fortfarande pissa på honom för att han ska veta, så sikta.

Det är förresten inte U-Scans glasfiberförstärkta polymertäckta utsida som avläser urinprovet. Istället finns ett unikt utvecklat uppsamlingsinlopp som drar precis rätt mängd urin för analys.

Withings söker för närvarande FDA-godkännande i USA, och U-Scan letar efter många av samma kissmarkörer som din läkare. Withing noterar dock vid produktlanseringen att enheten inte är avsedd att ersätta råd, diagnos eller behandling av medicinsk personal.

Enligt Withings kan U-Scan Nutri Computing avläsa pH-balansen (surhet) i urin. ketoner (kolhydratnivåer), C-vitaminnivåer och vätskebalans (hydrering). Withings-appen kommer att hålla reda på dessa faktorer och låta dig veta om de till exempel är "stabila" eller i det "bästa" intervallet.

U-Scan kan inte bara bedöma din näringsbalans, utan kan också användas för att följa den kvinnliga cykeln.

Withings hävdar att hans U-Scan Cycle Sync är den första automatiska hormonlösningen. Med den medföljande appen kan du göra en daglig analys av kosthormoner och biomarkörer. Informationen som härrör från U-Scan urinanalys kan, enligt Withings, hjälpa till att förutsäga menstruationscykeln och bestämma ägglossningsfönstret för dem som försöker bli gravida.

All denna information överförs till din iPhone eller Android-enhet via Wi-Fi (åttiotvåhundraelva b/g/). Den är också Bluetooth-kompatibel.

U-Scan är uppladdningsbar via en USB-C-port, men oroa dig inte för att dra ut den från toaletten varje dag för att ladda. Withings hävdar att U-Scan har 3 månaders batteritid. Och när du behöver ladda eller flytta testmodulens enhet kommer U-Scan med ett par handskar.

Automatiserad, digital urinanalys i hemmet är inte prisvärd. U-Scan kommer att ha en startkostnad på €499,95 (€499,95), vilket inkluderar enheten och en patron. Efter det är det en prenumeration på €00 per månad (€XNUMX).

Produkten kan skickas redan under andra kvartalet i Europa och kommer att skickas till USA i väntan på FDA-godkännande.

Kolla in vår CES 8-hub för de senaste underhållningsnyheterna i realtid. Vi kommer att täcka allt från XNUMXK-TV och vikbara skärmar till nya telefoner, bärbara datorer och smarta hemenheter, så håll med oss ​​för de stora historierna.