(*1*) Bildkälla: Silvergate

Aktierna i Silvergate steg på tisdagen efter att kryptobanken försäkrade investerare att den tog steg för att klara av FTX-kollapsen trots att den förlorade 1 miljard euro under det sista kvartalet XNUMX.

Silvergate släppte sitt fjärde kvartalsresultat på tisdagen och rapporterade en nettoförlust på 1 miljard euro för det sista kvartalet på tvåtusen och tjugotvå, jämfört med en nettovinst på 6 miljoner euro för tredje kvartalet och en nettovinst på arton miljoner för exakt samma period föregående år. .

Företaget redovisade en förlust på XNUMX miljoner dollar för hela XNUMX, jämfört med en nettovinst på XNUMX miljoner dollar för XNUMX. Bolagets förluster härrör i första hand från att sålt tillgångar med djup rabatt i november förra året efter att ha drabbats av en våg av uttag. efter resultatet av FTX.

Som nämnts drabbades Silvergate av en bankkörning efter FTX-kollapsen, vilket tvingade företaget att sälja tillgångar med en betydande förlust för att möta 1 miljarder euro i kunders uttag från tjänsten.

Kryptobanken var tvungen att sälja 5,200 miljarder euro i räntebärande värdepapper som den hade i sin beräkning för att täcka cirka 8,100 miljarder euro i användaruttag. Som ett resultat av detta gick banken med en förlust på 718 miljoner euro, vilket skulle överstiga bankens totala intäkter sedan XNUMX.

Trots den svaga rapporten steg bolagets aktier när banken beskrev de steg den tar för att klara av FTX-kollapsen. Silvergate sa att de skulle avyttra en del av sin produktportfölj med digitala tillgångar och värdera sin pipeline av potentiella kunder för tjänsten. Banken kommer också att sluta erbjuda sin kryptoförvaringstjänst, sa VD Alan Lane och tillade:

"Medan vi tar bestämda steg för att navigera i den nuvarande miljön har vårt uppdrag inte förändrats. Vi tror på den digitala tillgångsbranschen och är fortfarande fokuserade på att tillhandahålla mervärdestjänster till våra institutionella kärntjänster.

Bankens aktier på New York City Stock Exchange steg med XNUMX % till XNUMX USD i förhandel på tisdagen. Men i slutet av handelsdagen tappade bolagets aktier en del av vinsterna och avslutade dagen med XNUMX %.

Banken sade också upp XNUMX % av sin personal i slutet av XNUMX, det vill säga mer eller mindre XNUMX anställda. Ovanpå det skrotade banken planerna på att lansera sin digitala valuta och annullerade de XNUMX miljoner dollar som den hade spenderat för att förvärva tekniken som Facebook hade byggt i sitt missriktade försök att starta ett kryptobaserat betalningsnätverk. .

Silvergate beskriver sig själv som en "ledande bank för fintech och cryptocurrency startups." Dess kärnverksamhet verkar dock ha varit att underlätta betalningar mellan kryptovaluta-hedgefonder som Alameda och kryptovalutabörser som FTX.

Det bör noteras att kryptobanken är under utredning för att troligen ha underlättat illegala transaktioner. Den 3 december skrev XNUMX medlemmar av den amerikanska senaten ett brev till Silvergate och tittade på bankens andel av kundförlusterna från tjänsten när FTX-börsen kraschade.

Dela detta