Samsungs nästa hopfällbara telefon skulle kunna använda en kamera under skärmen

Samsungs nästa hopfällbara telefon skulle kunna använda en kamera under skärmen
Om man ska tro på ett nytt rykte kan den kommande Samsung Galaxy Z Fold 3 ha en kamera under skärmen. Detta innebär att användare äntligen kan säga adjö till irriterande skåror och hålhål på deras vikbara telefonskärmar. Även om det alltid är bra att ta rykten med en nypa salt, finns det vissa bevis för att backa upp dessa påståenden. Pocket Now, som först rapporterade om ryktet, krediterade en "ganska pålitlig" källa och påståendena skulle matcha patent vi vet att Samsung har fått för kameror under skärmen. Förhoppningsvis kan Samsungs design förbättra den nuvarande kvaliteten på kameror under displayen; annars skulle vi föredra en beskärning framför en mindre skarp bild hela tiden. Vi får vänta och se när Galaxy Z Fold 3 lanseras.

Hur skulle kameran under skärmen fungera?

Underskärmskameror är fortfarande ganska nya och tekniken har inte blivit perfekt än. Den allmänna tanken är att kameran fungerar på samma sätt som normalt, helt enkelt tar bilder bakom en skärm snarare än framför den. ZTE Axon 20 5G är den första kommersiellt tillgängliga smartphonen med en kamera under skärmen, men den överraskade oss inte med sin bildkvalitet i vår recension. Hittills har vi ännu inte sett tekniken i andra produkter. Samsung fick ett kamerapatent under skärmen i januari, vilket kan ge oss en ledtråd om hur den skulle fungera på Z Fold 3. Dess design ser två olika paneler som bildar en skärm, en stor som tar upp det mesta av utrymmet och en mycket mindre som fyller utrymmet där en kamerans ram normalt skulle vara.

Samsung patent

(Bildkredit: Samsung / LetsGoDigital) Kameran är placerad bakom denna mindre panel, som har en högre ljusgenomsläpplighet och lägre upplösning för att tillåta selfies och andra bilder att tas från den främre kameran. Men för närvarande är detta bara spekulationer. Vi får förmodligen vänta tills Galaxy Z Fold 3 officiellt presenteras för att ta reda på det med säkerhet.