Naturligtvis skulle en Porsche-inspirerad spelstol kosta som

Porsche har inlett ett ganska oväntat samarbete med stolstillverkaren RECARO för att ta fram en spelstol baserad på den förstnämndes sportbilar.

Med den ganska oattraktiva monikern, RECARO x Porsche Gaming Chair Limited Edition (öppnas i en ny flik), lutar stolen mer mot komfort än racerbilsinspirerat mode, och det är säkert bra.

Spelstolar saknar notoriskt ergonomi, eftersom tillverkare tenderar att föredra snyggt utseende framför komfort. Och när du spelar eller arbetar i timmar i sträck kommer du definitivt att börja känna smärta i ländryggen. För att lösa detta problem direkt kommer Porsche-spelstolen med en "anti-dyksätesramp", vilket betyder att dynan sitter i en uppåtgående vinkel och "fast ländryggsstöd." Allt sitter på en lätt aluminiumbas så att spelare kan sitta bekvämt i stolen och inte oroa sig för att halka.

Porsche tillägger att stolen är gjord av "högkvalitativ klädselskum och andningsbar canvas" för sittkomfort året runt; helt klart en välkommen funktion för de varma sommardagarna. Och den sista anmärkningsvärda egenskapen är 5D-armstödet, som kan justeras på många sätt för att få den perfekta passformen. Sammantaget kan du spela sittande upprätt utan att ta itu med ryggsmärtor. Det är alltid bra att resa sig upp och sträcka på benen lite efter timmars sittande (pratar här av erfarenhet).

Tillgänglighet

Trogen sitt namn kommer Porsche Gaming Chair Limited Edition att begränsas till 3 enheter. Detta förment slumpmässiga nummer är troligen en referens till den sena modellen Porsche 2,499 GT15 R. Förbeställningar är nu tillgängliga för hela XNUMX XNUMX €. Dess leveransdatum är satt till XNUMX mars.

Om Porsche Gaming Chair ser bekant ut beror det på att den är nästan identisk med RECAROs Exo Platinum Sky (öppnas i en ny flik). Enligt produktsidan är båda stolarna gjorda av samma andningsbara tyger, har samma 5D-armstöd, samma aluminiumbas och en lastkapacitet på upp till 150 kg (330lbs). De enda verkliga skillnaderna verkar vara den yttre designen: Porsche Gaming Chair matchar utseendet på 911 GT3 R och har till och med bilens logotyp broderad på nackstödet.

Det verkar som att Porsche-stolen är en dyrare amerikansk version av Exo Platinum Sky. Den här stolen kommer att kosta dig 1.249 1.350 euro (cirka XNUMX XNUMX euro).

Vi har kontaktat Porsche för att ta reda på om detta är exklusivt i USA eller om det skickas över hela världen. Den här historien kommer att uppdateras om vi får några nya.

Om du vill ha något enklare för din plånbok, se till att kolla in TechRadars senaste sammanställning av prisvärda spelstolserbjudanden.

Dela detta