Microsoft Defender Windows Antivirus kan snart skydda alla dina enheter

Det finns bara två "Fredag ​​den XNUMX:e" XNUMX, och den första såg redan Microsoft kämpa för att fixa ett problem som påverkade användarnas startmenyer och aktivitetsfält efter en felaktig uppdatering av dess Protect-antivirus. .

Efter kraschen tog Microsoft till internet för att bekräfta (öppnas i en ny flik) att många användare upplevde "en serie falska positiva upptäckter" för kontorsmakrot "Blockera Win32 API-anrop för att minska attackhastigheten." ytan (ASR) , vilket ledde till att många programgenvägar (.lnk-filer) försvann.

Bland de korrigeringar som ursprungligen föreslogs av företaget var att förvandla regeln "Blockera Win32 API-anrop från Office-makro" till granskningsläge, men Microsoft har nu släppt en mer omfattande korrigering som, efter implementering, kommer att låta användarna återvända för att lägga in ASR-regeln i Blockläge.

Problem med Microsoft Defender

Företaget har bett användare att uppgradera till Security Intelligence version 1.381.2164.0 eller senare. Ett utdrag från hjälpsidan lyder:

"Microsoft har bekräftat åtgärder som kunder kan vidta för att återskapa Start-meny-länkar för en betydande delmängd av berörda applikationer som har tagits bort."

Stegen gavs som ett PowerShell-skript på en sida på GitHub (öppnas i en ny flik), en utvecklingsplattform som ägs av Microsoft. Det finns också en uppsättning instruktioner för att bädda in skriptet med Intune, som många användare kom på när de diskuterade felet på plattformar som Reddit (öppnas i en ny flik) och Microsofts egen Tech Community-sida (öppnas i en ny flik).

En användare frågade Microsoft "varför Protect inte loggade bort lnk-filer."

Med tanke på att problemet fortfarande är en källa till störningar bland Microsoft-användare är det oklart om korrigeringen var tillräckligt för att teknikjätten skulle återställa en del av det förlorade förtroendet. Som en allmän regel förblir användarupplevelserna blandade, med vissa hävdar framgångsrika återställningar och andra rapporterar misslyckanden.

Dela detta