Bara månader efter att ha sagt upp nästan XNUMX XNUMX anställda i sina Xbox- och Edge-divisioner, är Microsoft nu redo att genomföra ytterligare en omgång av uppsägningar under de kommande veckorna, vilket påverkar XNUMX% av dess arbetsstyrka, enligt en Sky-rapport. News.

Omkring 11.000 XNUMX av Microsofts XNUMX anställda förväntas bära bördan av domen, enligt rapporten, med hänvisning till en Wall Street-analytiker som förutspådde att siffran kan bli högre.

Microsoft avböjde att kommentera.

En separat Bloomberg-rapport som citerar källor sa att den nya omgången av uppsägningar förväntas som svar på förväntad lägre efterfrågan på grund av makroekonomiska förhållanden och sannolikt kommer att påverka ingenjörsteam hos Microsoft.

Microsoft hade rapporterat sin långsammaste tillväxt på 5 år till och med första kvartalet av räkenskapsåret XNUMX, till stor del beroende på en stark US-dollar och en fortsatt nedgång i PC-försäljningen, vilket ledde till en avmattning av nettoresultatet, en ökning med fjorton % till XNUMX miljarder euro från och med nu. förra året.

Under det föregående kvartalet var företagets nettoresultat delvis oförändrat på XNUMX miljoner dollar, med en betydligt mer blygsam ökning på bara två procent.

Windows-tillverkaren har inbäddat anställningsstopp i flera divisioner, och nya jobbannonser måste nu ha tillstånd på högre nivå, enligt en rapport från The Business Insider.

De nya erbjudandena som erbjuds betalar XNUMX % mindre än tidigare erbjudanden för liknande positioner i företaget, enligt rapporten.

Om rapporterna är korrekta kommer de nya uppsägningarna hos Microsoft att vara mycket lika i omfattning och karaktär som uppsägningar hos Meta, Amazon och Salesforce, som alla har nämnt makroekonomiska oro som den primära orsaken till nedskärningsstrategin.

Stora teknikföretag fortsatte att minska personalstyrkan från augusti förra året till januari.

Bara under de första arton dagarna av XNUMX sade etthundrafyra teknikföretag upp mer än XNUMX noll anställda, enligt data sammanställda av layoffs.fyi. Förra året visar portalens data att ett tusen tjugoen företag sade upp etthundrafemtiofyratusen och trettiosex anställda.

Copyright © tvåtusentjugotre IDG Communications, Inc.

Dela detta