Utvecklare i delar av London kan få ett förbud mot nyutveckling fram till 2035 eftersom datacenter förbrukar för mycket kraftnätskapacitet.

Enligt källor som rapporterats av Financial Times (öppnas i en ny flik) har Greater London Authority (GLA) skrivit till utvecklare att det kan dröja "mer än ett decennium" innan strömförsörjningen tar slut. dia.

Hillingdon, Ealing och Hounslow är de tre drabbade områdena och står för 11 % av Londons bostadsutbud enligt FT:s uppskattningar.

Vad är orsaken till problemet?

GLA noterade att "datacenter använder enorma mängder elektricitet, motsvarande städer eller små städer, för att driva servrar och ge serviceförmåga", i PM.

David O'Leary, policychef för Federation of Home Builders, sa att "25 eller fler enheter kommer att påverkas", säger till tidningen att den ökande användningen av tekniker med låga koldioxidutsläpp såsom elfordon kan förvärra problemet.

Västra London har sett en mängd datacenterutvecklingar de senaste åren.

Dessa inkluderar utvecklingen av Ark Data Centers på Western Avenue, Park Royal och den brittiska datacenteroperatören Virtus campus i Stockley Park.

Vissa åtgärder vidtas för att komma till rätta med problemet. National Grid and utility SSEN är tänkta att förbättra nätkapaciteten i noten, men "det kan ta år."

Det är inte bara ett elbrist som påverkar datacenter, extrema väderförhållanden spelar också in.

Brittiska datacenter som ägs av Google Cloud och Oracle här fick en hit förra veckan när den brittiska värmeböljan slog dem ur spel i 40C (104F) väder.

  • Vill du flytta din lagring bort från externa datacenter? Kolla in vår guide till de bästa barmetallservrarna
Dela detta