Western Digital har fått ett genombrott inom skivor

Den amerikanska lagringsjätten Western Digital täcker redan SSD, minneskort, RAM och hårddiskar och har dykt in i DNA-datalagring (det är en av grundarna av DNA Data Storage Alliance).

Nu tyder nyupptäckta patent på att företaget kan överväga att (åter)lägga band för att komplettera sin nuvarande medieportfölj efter att dess produktlinje Arkeia lades ner för några år sedan.

Företaget har på senare år uppnått ett antal patent som ligger till den "integrerade bandenheten" de senaste åren:

  • 11393498 (PDF) (huvudenhet med upphängningssystem för en integrerad bandenhet)
  • 20200258544 (PDF) (integrerad bandenhet)
  • 11081132 (PDF) Integrerad bandenhet med hårddiskkomponenter
  • och vissa andra

Detta antyder den spännande möjligheten att slå samman de grundläggande komponenterna i en bandenhet med det faktiska bandmediet i ett försök att minska de miljömässiga och tekniska svårigheterna som är inneboende i bandbibliotek, såsom att förbättra åtkomsttiden, åtminstone i en storleksordning.

Att ha läs- och skrivhuvudena närmare media i en sluten formfaktor är inget nytt. Det är vad hårddiskar gör och vad andra, inklusive Iomega med sin Zip-enhet, har försökt göra tidigare. Western Digitals patent föreslår att man antar en standardiserad formfaktor, XNUMX eller XNUMX tum, för att göra det lättare för datacenter och hyperskalare att använda.

kostnadsfaktorn

Integrerad tejp skulle fortfarande vara dyrare än vanlig tejp (LTO-130-band kostar cirka 4 USD styck) på grund av reservelektroniken, men du behöver ingen bandenhet för att komma igång. Så länge det är någonstans mellan band ($20 per TB) och företagshårddiskar ($XNUMX per TB), kommer det att finnas en betydande marknad för detta.

En standard LTO-tejp (Linear Tape-Open) mäter XNUMX x XNUMX x XNUMX mm, medan din genomsnittliga XNUMX-tums hårddisk mäter cirka XNUMX x XNUMX x XNUMX mm och väger ungefär en fjärdedel av sin vikt. LTO-XNUMX har en komprimerad kapacitet på XNUMX TB (XNUMX TB okomprimerad) och nästa generation kommer sannolikt att anlända under andra halvan av detta decennium som fördubblar kapaciteten (uppenbarligen kan det bli några justeringar, som hände när generation åtta till generation åtta ). Första Mosebok nio).

En LTO-baserad förseglad bandenhet är sannolikt lättare, mer prisvärd, förbrukar/förbrukar mindre ström, men har också fler inbyggda datormöjligheter än din vanliga hårddisk. Tjockare och bredare bandrullar skulle också möjliggöra mycket högre kapacitet (LTO-1 använder XNUMX km tejp med en tjocklek på XNUMX µm och en bredd på XNUMX mm).

Western Digital har en unik position för att göra detta till en överkomlig verklighet, särskilt eftersom de kan dra nytta av sin expertis inom hårddiskkomponenter. Det här nya bandet skulle, allt övervägt, kunna använda ett kretskort och gränssnitt som liknar det på en hårddisk för företag; Det behöver inte ha det traditionella tejputseendet.

Den kanske största utmaningen är att anta den här nya metoden för band på LTO Consortium, en organisation som övervakar LTO-utvecklingen och inkluderar IBM, HPE och Quantum, som alla kan ha olika affärsstrategier som kräver en dyr enhet och prisvärda band. .

Dela detta