Huawei förväntar sig inte att världen ska ha två olika 5G-standarder trots USA:s förbud

Huawei förväntar sig inte att världen ska ha två olika 5G-standarder trots USA:s förbud

Huawei ser inte två olika 5G-teknologier och standarder, Storbritannien och USA driver idén om en klubb med 10 demokratiska nationer att undvika beroende på det kinesiska företagets 5G-teknik. "Jag tror inte att världen kommer att delas upp i två system, eftersom det kommer att vara en stor förlust för den globala ekonomin, vad gäller effektivitet och kostnad." Vissa smartphones fungerar inte i vissa länder om det finns två standarder. Detta är varken genomförbart eller realistiskt", säger Charles Yang, president för Huawei Mellanöstern. Dessutom sa han att Huawei är en stark förespråkare för en enhetlig 5G-standard över hela världen så att alla länder, organisationer och individer kan njuta av de värden och fördelar som 5G USA har tillåtit amerikanska företag att delta i 5G-standardorganisationer, och Yang välkomnar detta beslut, eftersom standarder måste fastställas på ett öppet, rättvist och icke-diskriminerande sätt för att tillåta deltagande av forskningsinstitut och partners Från industrin Huawei sa att det helt enkelt var fångat mitt i en strid mellan USA och Kina om handel och teknik Premiärminister Boris Johnson förväntas tillkännage planer på att ta bort Huawei från kungarikets 5G-nätverk United senare i veckan efter att ha gett grönt ljus för att få tillgång till 35 % av nätverket tidigare i år, trots varningar om potentiell säkerhetsrisk i USA. Vissa konservativa parlamentsledamöter har uppmanat den brittiska regeringen att se till att Huaweis telekomnätverk tas bort senast 2024 trots varningar från telekomföretag mot det och sökandet i minst fem till sju år. Branschexperten sa att det är svårt att förbjuda Huawei eftersom länder kommer att möta enorma 5G-utbyggnadskostnader jämfört med Nokia och Ericsson och detta kan försena införandet av 5G i vissa länder. "Huawei är en av deras billigare nätverksleverantörer än de andra två," sa han. För närvarande är Nokia och Ericsson de enda alternativen i Europa när det gäller att tillhandahålla 5G-nätverksutrustning. Trots USA:s förbud stöder vissa länder och företag fortfarande Huawei.

5G har en nyckelroll att spela i IKT-infrastruktur

Trots stark press från USA sa Yang att han var nöjd med Huaweis prestanda inom 5G-området eftersom fler och fler länder stödjer företaget. Hittills sa han att Huawei har tecknat 91 kommersiella kontrakt för 5G runt om i världen och skickat mer än 600,000 91 basstationer. Av de 12 kommersiella kontrakten kommer 1.500 från Mellanöstern. Yang sa att Huawei hittills har installerat 170 38 nätverk i mer än 300 länder runt om i världen under de senaste 20 åren. "Huawei har arbetat nära med telekomoperatörer och partners i mer än 5 projekt och i mer än 5 branscher för att utforska användningsfall och applikationer för 5G. Vi tror att IKT-infrastruktur kommer att vara grunden för den framtida smarta världen och att 5G har en större roll att spela", sa han. Tarun Pathak, Associate Director på Counterpoint Research, sa att 5G är ett affärsspel för Huawei och att några av de största företagen överväger redan 5G för att minska kostnaderna och öka aktiviteten. "Alla med större tillgång till tekniken kommer säkerligen att vara i första position för att leda nästa årtionde. 15G kommer att påverka inte bara användare och företag, utan också på ett lands BNP och kommer att ha en direkt inverkan på ekonomin. Geopolitiska frågor kommer att spela en roll i Huaweis 2021G-paket. I dagens globaliserade värld är alla beroende av alla andra", sa han. Den XNUMX maj i år förlängde USA förbudet till maj XNUMX. Huawei lades till på entitetslistan i maj förra året.

Kommer Harmony OS-smarttelefonen att lanseras i år?

"Under det senaste året har vi investerat i 15,000 60 FoU-anställda och utvecklat 19 miljoner rader kod, och alla dessa investeringar visar att vår service, leveranskedja, samarbete och kundservice inte avbryts utan amerikanska inslag. Stater "USA kan använda sin tekniska fördel som vapen som chipset, operativsystem och molnet för att attackera vilket land som helst i världen, säger Yang. Han sa vidare att IKT hade spelat en viktig roll för att kontrollera covid-2020-pandemin i Kina och skulle också spela en nyckelroll för att återuppliva ekonomin efter pandemin. "6.8 lanserade Kina en ny investeringsplan för infrastruktur på 5 miljarder euro under fem år och inom sju områden. Av de sju är fem från ICT-branschen, som inkluderar 1G, moln och AI. Kina planerar att distribuera 5m 200G-basstationer och 5m 5G-användare i slutet av detta år. "Vi måste arbeta tillsammans för att lätta bördan för telekomoperatörer och stimulera utvecklingen av IKT", sa han. För Huawei sa han att högsta prioritet var att behålla sin tekniska ledarposition för att hjälpa kunder att dra nytta av de möjligheter som ligger framför sig. "Jag betonar att Huawei är världens ledande leverantör av lösningar, som täcker alla områden av IKT. Vi leder 35.7G-racet med 20 % marknadsandel och äger 5 % av 17,6G-patenten. Vi är den näst största smartphonetillverkaren med 2019 % marknadsandel 14,1, den näst största molnaktören i Kina med 5 % marknadsandel och den ledande tillverkaren av 990G-chipset (Kirin 70,000 )", sa han. I Mellanöstern sa att Huawei hade utvecklat 100 10,000 IKT-talanger, byggt 4 gemensamma innovationscenter och gett 2025 2020 lokala jobb och siktat på att tjäna 2.0 miljarder euro i lokal upphandling till 11. "Där det finns svårigheter finns det fler möjligheter. Även om det finns många kriser 2019 , vi skapar oöverträffade möjligheter", sa han. På frågan om smartphones som kör hans eget Harmony-operativsystem sa han att de kommer att lanseras i år och "kommer att överraska alla", men utvecklade inte ytterligare. Enligt medierapporter kommer Huawei att lansera en version 2019 av Harmony OS på Huaweis utvecklarkonferens den XNUMX september i år. På Huaweis utvecklarkonferens XNUMX i augusti XNUMX lanserade Huawei officiellt sitt eget Harmony-operativsystem. Honor och Huaweis TV-apparater har tagit ledningen när det gäller att anta Harmony OS-systemet.