Google lägger till nya funktioner för att förbättra sökningen och de är intressanta | Jämförelsen

Google lägger till nya funktioner för att förbättra sökningen och de är intressanta | Jämförelsen
Google har avslöjat en rad tillkännagivanden som alla syftar till att förbättra sin kärnprodukt: sökning. Vid sitt Search On-evenemang gjorde företaget det klart att det kommer att fokusera på att använda AI för att hjälpa sina användare. Nya funktioner inkluderar en ny algoritm för att bättre hantera stavfel i användarfrågor, möjligheten att upptäcka låtar genom buzz och nya verktyg för att hjälpa eleverna med läxor. Företaget tillkännagav också uppdateringar av Google Lens och andra sökrelaterade verktyg.

Felförsäljning kanske inte spelar någon roll

(Bildkredit: Google) Googles event, som direktsändes, var "att dela flera nya framsteg i sökrankningar som möjliggjorts av vår senaste AI-forskning." En av höjdpunkterna har varit Google Search som förbättrar sin förmåga att hantera stavfel. Enligt Google är 1 av 10 förfrågningar felstavad. Även om det för närvarande sköts av henne "menade du?" funktionalitet förbättras Google. "Idag introducerar vi en ny stavningsalgoritm som använder ett djupt neuralt nätverk för att dramatiskt förbättra vår förmåga att dechiffrera stavfel. Faktum är att denna enda förändring ger en större förbättring av stavningen än någon av våra förbättringar under de senaste fem åren," sa Prabhakar. Raghavan, Senior Vice President för Sök och Google Assistant, Geo, Advertising, Commerce, Payments och NBU Ny stavningsalgoritm hjälper Google att förstå sammanhanget för felstavade ord, vilket hjälper användare att hitta rätt resultat, allt på mindre än 3 millisekunder. Google förväntar sig dess nya teknik för att förbättra 7 % av sökfrågorna på olika språk när den rullas ut globalt.

Viktig information är nu tillgänglig

(Bildkredit: Google) Google integrerar och gör också tillgängliga flera datakällor som tidigare bara var tillgängliga i Googles Open Data Commons, i sökning. "När du nu ställer en fråga som "hur många människor arbetar i Chicago", använder vi naturlig språkbehandling för att kartlägga din sökning till en specifik uppsättning av Data Commons miljarder datapunkter för att tillhandahålla korrekt statistik i ett visuellt format och lätt att förstå. Du hittar också andra relevanta datapunkter och sammanhang, till exempel statistik från andra städer, för att hjälpa dig att enkelt utforska ämnet mer på djupet”, sa Google.

Viktiga ögonblick i videoinnehåll

(Bildkredit: Google) Allt eftersom världen i allt högre grad tar till sig videoinnehåll har Google skapat avancerad datorigenkänning och röstigenkänning för att markera viktiga ögonblick i videor. "Tack vare ett nytt tillvägagångssätt baserat på artificiell intelligens kan vi nu förstå den djupa semantiken i en video och automatiskt identifiera nyckelögonblick. Detta gör att vi kan markera dessa ögonblick i videon, så att du kan gå igenom dem som kapitel i en bok. Oavsett om du letar efter det steget i en recepthandledning eller den vinnande hemkörningen i en höjdpunktsrulle, kan du enkelt hitta dessa ögonblick. Vi började testa den här tekniken i år, och i slutet av 2020 förväntar vi oss att 10 % av Googles sökningar kommer att använda den här nya tekniken. "

Hmm och ta det

Google sa att det nu kan upptäcka vokala brum och visslingar för att visa vilken låt en användare vill söka efter. I Google-sökning kan användare trycka på mikrofonikonen och säga "Vilken låt är det här?" eller klicka på "Sök låt" och börja nynna i 10-15 sekunder. I Google Assistant kan användare säga "Hey Google, vilken låt är det här?" nynnar sedan på melodin.

Objektivet lämpar sig för flera användningsområden

En annan intressant sak är i Google Lens, där du kan be appen att läsa en del av ett foto från en bok, oavsett språk. Med Google Lens kan användare klicka på vilken bild de hittar, vilket i sin tur visar liknande föremål och föreslå sätt att styla kläderna. Med Google Lens-funktionen kan användare ta ett foto av ett läxproblem och det konverterar bilden av läxfrågan till en sökfråga. Resultaten kommer att visa hur man löser problemet steg för steg.

Korten har mer om dem

På shoppingsidan, om du letar efter, säg, en bil, kommer Google nu att kunna tillhandahålla en AR-vy så att du kan se hur det ser ut för dig. "Social distansering har också radikalt förändrat vårt sätt att shoppa. Så vi gör det enkelt att visuellt söka efter det du letar efter på nätet, oavsett om du letar efter en tröja eller vill titta närmare på en ny bil men inte kan besöka ett utställningsrum", sa Google. På Google Maps, Google kommer att visa liveinformation direkt på kartan, så du behöver inte söka specifikt efter den. "Vi lägger också till säkerhetsinformation om covid-19 i förgrunden på företagsprofiler i Google Sök och Maps. Detta hjälper dig att veta om ett företag kräver att du bär en mask om du behöver göra en reservation. i förväg eller om personalen vidtar ytterligare säkerhetsåtgärder, såsom temperaturkontroller. Och vi har använt vår Duplex Chat-teknik för att hjälpa lokala företag att hålla sin information uppdaterad online, till exempel öppettider och butikslager, säger Google.

Även för journalister

Som en del av Journalist Studio lanserar Google Pinpoint, ett nytt verktyg som ger kraften i Google-sökning till journalister. "Pinpoint hjälper journalister att snabbt navigera i hundratusentals dokument genom att automatiskt identifiera och organisera de mest frekvent nämnda personerna, organisationerna och platserna. Journalister kan registrera sig för att begära åtkomst till Pinpoint från och med den här veckan." sa Google. Källa: Google