Google Maps-uppdateringen hjälper dig att andas lite lättare

Google Maps-uppdateringen hjälper dig att andas lite lättare

Google Maps har en ny uppdatering för iPhone- och Android-smarttelefonanvändare som låter dig utforska utomhus men det är säkert att göra det. När du använder appen på din telefon kommer du nu att kunna se ditt områdes luftkvalitetsindex, samt råd om vad det är säkert (eller inte) att göra utomhus.

Uppgifterna samlas in från statliga myndigheter som Environmental Protection Agency (öppnas i en ny flik) i USA och PurpleAir (öppnas i en ny flik) – ett nätverk av privata luftkvalitetssensorer, inklusive data som de är aggregerade för att skapa en allmänt tillgänglig luftkvalitetskarta på en mer lokal nivå.

För att komma åt den här nya luftkvalitetsinformationen behöver du bara öppna Google Maps-appen, trycka på lagerikonen (det är bunten med kvadrater under kartfältet, titta i det övre högra hörnet) och välj Luftkvalitet längst ned. Korrekt.

Data är för närvarande endast tillgänglig för delar av USA, Australien och Indien, men vi räknar med att stöd för andra regioner kommer att läggas till med tiden. De av er i USA kommer också att kunna få åtkomst till PurpleAir lokal information på dina Google Nest-högtalare och Google Nest Hub-skärmar.

En Google Maps-användare tittar på luftkvalitetsdata i sitt område

(Bildkredit: Google)

Google Maps värms upp

Utöver luftkvaliteten kommer Google också att lägga till aktiva löpeldsdata till sina karttjänster.

Alldeles intill luftkvalitetsskiktet i Google Maps finns skogsbrandsskiktet. Om du aktiverar det här alternativet får du information om aktiva bränder i närheten, med hjälp av data från National Interagency Fire Center i USA, såväl som byråer i andra regioner.

Du kan också använda Google Sök för att söka efter "skogsbränder nära mig" för att få lokal brandinformation, inklusive luftkvalitet och gällande säkerhetsriktlinjer. Google hoppas så småningom lägga till rökdata från National Oceanic and Atmospheric Administration för att ytterligare förbättra sina tjänster i USA.

Liksom luftkvalitetsfunktionen är Googles data om skogsbränder fortfarande inte så omfattande som de skulle kunna vara, så kom ihåg att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder när du utforskar utomhus och följ de senaste lokala råden för att undvika vissa områden.

Om du letar efter fler Google Maps-tips, kolla in den här guiden om hur du sparar pengar på bensin genom att använda tjänsten, eller den här guiden om fem saker du inte visste att Google Maps kunde göra.