Det blir äntligen enklare att använda ett USB-headset för Google Meet-samtal

Det blir äntligen enklare att använda ett USB-headset för Google Meet-samtal

Att ansluta ett USB-tillbehör som ett headset eller en mikrofon för ett Google Meet-samtal borde äntligen bli mycket enklare tack vare en ny uppdatering av tjänsten.

Videokonferensplattformen har avslöjat förändringar som gör det möjligt för användare att ha mycket mer funktionalitet när de använder sådana enheter.

I framtiden kommer användare att kunna sätta på och stänga av ljudet med headset, högtalarmikrofoner och andra USB-enheter.

Google Meet USB-funktion

Användare kan också använda färgändringarna på lysdioden på en USB-enhet för att avgöra om de är avstängda eller inte, i hopp om att eliminera risken för oavsiktliga aktiva mikrofonmeddelanden.

Funktionen är endast tillgänglig i Chrome eller Chromium-baserade webbläsare, så med Googles egen webbläsare kommer Microsoft Edge, Brave, Vivaldi och Opera också att stödjas.

Tyvärr stöds inte Bluetooth-enheter ännu, och Google noterar att användarupplevelsen "kan skilja sig från enhet till enhet." Företaget har tillhandahållit en lista över Meet-certifierade högtalartelefoner och mikrofoner, med produkter från Poly, Jabra, Anker och Bose bland den långa listan (öppnas i en ny flik).

"Videokonferenser har blivit hörnstenen i den hybrida arbetsupplevelsen, med Google Meet som ökar kommunikationen och samarbetet för team av alla storlekar", noterade företaget i ett blogginlägg (öppnas i en ny flik) som tillkännager aktualiseringen. "También betyder att personas consideran que el use de periféricos (auriculares, speakinges, botones de silencio, etc.) esencial para su experiencia de videoconferencia".

Google tillade att den här uppdateringen bara är den första av vad man hoppas ska vara en serie nya förändringar av Meet, och sa att de planerar att utöka funktionaliteten för att stänga av videor, avsluta ett möte och mer i framtiden.

Förändringen lanseras nu och är tillgänglig för alla Google Workspace-kunder, såväl som äldre G Suite Basic- och Business-kunder.

Uppdateringen förväntas föra Google Meet lite närmare ärkerivalen Microsoft Teams när kampen om överlägsenhet för videosamtal fortsätter.

Microsoft avslöjade nyligen att användare nu kan använda ett Bluetooth-headset eller högtalartelefon för att svara på eller avsluta ett Teams-samtal, samt svara, avsluta eller parkera samtalet under den första driftsättningen, allt utan att behöva en USB-enhet.