Android 11-uppdateringsrapportkort: ja, det är irriterande

Android 11-uppdateringsrapportkort: ja, det är irriterande
            He estado observando de cerca cómo los diferentes fabricantes de dispositivos Android lo han estado haciendo con el soporte de software del mercado de accesorios durante aproximadamente 97 años, creo, y todos los años por esta época, me preparo para un descubrimiento brutal.
Här är grejen: sex månader efter lanseringen av ett större operativsystem bör de flesta telefoner köra denna nuvarande programvara. Jag tycker att detta är ett ganska uppenbart och okontroversiellt uttalande. Och ändå, varje år runt den här tiden, börjar jag knäppa ihop siffrorna (och bita i kakor också, för all den där matematiken kan verkligen svälta en man), och du vet vad jag hittar? Nästan oundvikligt är en oerhört betydande del av landets dyraste, avancerade Android-telefoner fortfarande låsta till 18 månader gammal mjukvara eller har nyligen fått den uppdatering de borde ha fått sex månader tidigare. Åtminstone under de senaste två cyklerna har vi sett vissa framsteg och relativa förbättringar med leveranstider för Android-uppdateringar, även om de övergripande resultaten fortfarande var ganska dystra. Så jag hoppades att detta år skulle fortsätta denna allmänna bana och visa oss åtminstone en mer blygsam förändring i rätt riktning. Eh, ja, det är synd. Om det finns en trend som lyser igenom i data i år, så är det samma som vi har sett ganska konsekvent över tiden: Android-enhetstillverkare är i allmänhet inte särskilt bra på att få ut programuppdateringar i tid och pålitliga, även för dina högst betalande kunder. Företag kan försöka berätta historien hur de vill, men uppgifterna ljuger inte. Och årets siffror säger allt. Nu när vi är ett helt halvår på lanseringen av Android 11 är det dags att ta ett steg tillbaka och se vem som gör uppdateringar till en prioritet och vem som tar hand om dem i efterhand. Gör dig redo för några datadrivna väckningssamtal. (Vill du veta allt om hur dessa poäng beräknades? En detaljerad uppdelning av formeln och varje element som beaktas finns i slutet av den här artikeln.)

Google

Tarjeta de informe de actualización de Android 11: Google (A, 100%)JR / Google Den enda otvetydiga goda nyheten med årets Android-uppdateringscykel är förmodligen också den minst överraskande. Google gör fortfarande ett berömvärt jobb med att få aktuell Android-programvara i händerna på människor som köper sina egna Pixel-produkter, med nästan omedelbara lanseringar på alla nuvarande enheter och ingen verklig anledning till klagomål. Det har inte alltid varit helt. Det var faktiskt bara tredje året som Google fick 100 % i denna analys. Fram till lanseringen av Android 9 2018, hade företaget alltid tvekat lite med lanseringen av sin tidigare generations flaggskepp eller fäst några punkter för att låta vissa modeller av sina telefoner hänga längre än andra, och sedan misslyckats med att kommunicera något om dina framsteg. Men med Android 11 är det ett helt rent blad och ett lysande exempel på hur Android-uppdateringar ska hanteras. Google tillkännagav Android 11, efter sin sju månader långa utvecklingsförhandsperiod, och började sedan rulla ut programvaran till sin nuvarande generations flaggskepp Pixel 4 och dess föregående generations Pixel 3-modell, tillsammans med dess tre år. Pixel 2-telefonen och alla dess mellanklass Pixel "a"-enheter, inte mindre, på samma dag. (För den här analysen är det förresten det viktiga början på en lansering, till en flaggskeppsmodell i USA, som du kan läsa mer här.) Och medan Googles vanliga "utrullning"-asterisk gällde i viss utsträckning, med vissa Pixel-ägare som inte fick programvaran på dag ett, kom Android 11 till alla Pixel-enheter som stöds. I rimlig tid och utan behov av annan kommunikation utöver företagets initiala tillkännagivande. Och naturligtvis kan vi hävda att Google har en unik fördel i att det är både tillverkaren av enheterna och programvaran, men gissa vad? Det är en del av Pixel-paketet. Och som en person som köper en telefon är det enda som verkligen betyder upplevelsen du får. Som vanligt berättar resultaten allt som finns att veta: Google-telefoner är utan tvekan det mest pålitliga sättet att ta emot kontinuerliga och aktuella uppdateringar på Android. Det är det enda företaget som ger en tydlig garanti i denna fråga, och det är absolut det enda som svarar på den.

Samsung

Tarjeta de informe de actualización de Android 11: Samsung (D +, 68%)JR / Google Vi har hört mycket om hur det går för Samsung med uppdateringar den senaste tiden. Och vet du vad? Till bolagets förtjänst har det gått bättre än vanligt, jämfört med sina egna tidigare resultat. Heck, det är till och med på andra plats i år, även om det säger mer om resten av ekosystemet än om Samsung själv. Men när du betygsätter företagets nivå av support på en standard, konsekvent skala, ser du att Sammy verkligen inte slår det ur parken. I år har Samsung faktiskt gjort nästan samma sak som förra året, med mycket små förbättringar av leveranstider, men inte tillräckligt för att flytta nålen på sin totala poäng. (Eftersom Samsung hittills har behandlat sina Galaxy S- och Galaxy Note-telefoner som co-flaggskepp, förresten, tittar jag på leveranstiden för båda enheterna och sedan snittar jag dessa siffror för att få en enda poäng.) Och när man fördjupar sig i Android-uppdateringens historia inser man att allt som har hänt de senaste åren är att Samsung har återvänt till medelmåttighet, vilket man uppnådde för sex år sedan, med lanseringen av Android 5.0 Lollipop 2014. Företaget har haft en rad fruktansvärt dåliga år efter det, så ja, det har gått bättre än de där riktigt svåra åren de senaste åren. Och den har reparerat fler telefoner än någonsin tidigare och effektivt uppdaterat sina icke-flaggskeppstelefoner under den första sexmånadersperioden. Det är säkert något. Men du kan inte bara betygsätta ett företag på dess egna tidigare besvikelser och den låga ribban det har satt för sig själv. Och antalet olika telefonmodeller som Samsung måste tillverka borde inte vara en faktor för oss som betalar för och använder enheterna. Återigen, oavsett omständigheterna inom företaget du köper en telefon från, är det enda som i slutändan spelar roll vilken upplevelse du får som kund. Och på den noten, som vanligt, har Samsung inte ansträngt sig för att kommunicera med kunderna om sin uppdateringsprocess eller vad man kan förvänta sig på vägen i den här uppdateringscykeln. Android. Jag har sagt det förut, och jag säger det igen: Samsung kan och borde göra det bättre. Särskilt för ett företag av dess storlek och med dess enorma finansiella och tekniska resurser, som levererar uppdateringar till människor med en fördröjning på tre till fem månader (även nu, med fördelarna med de senaste förbättringarna i uppdateringsbehandlingen. Den skarpa nivån i Googles Android-projekt ) handlar om en sak och en sak: prioriteringar.

OnePlus

Boleta de calificaciones de actualización de Android 11: OnePlus (D-, 60%)JR / Google Efter en stabil treårsperiod för att ta andraplatsen och stadigt öka sin prestanda med Android-uppdateringar, har OnePlus sjunkit mycket i och med lanseringen av Android 11. Företaget har klarat sig ganska bra med sina nuvarande flaggskeppstelefoner, OnePlus 8 och 8 Pro. men det har helt tappat bollen med sin tidigare generations flaggskepp, OnePlus 7T, som ännu inte har uppdaterats i skrivande stund, och det har tillräckligt för att sänka poängen avsevärt. Att OnePlus aldrig gör så mycket när det gäller att kommunicera med kunder om dess framsteg hjälper inte heller. Företagets första officiella utseende kom i januari, när det postade ett meddelande på sina forum som sa att det hade stött på ett "datadekrypteringsproblem" med OnePlus 7T-telefonen och att det fungerade senare än väntat med Android 11 från den här enheten. leverans. Detta fyra månader sena erkännande är naturligtvis bättre än ingenting, och det är därför företaget fick ett kommunikationspoäng på fem poäng istället för en platt nolla, men det är inte ens tillräckligt bra. Jag kan bara hoppas att det här snubblet var en riktig slump och att OnePlus kommer tillbaka på rätt spår med Android 12 senare i år. Efter att ha sett företaget gå från 65 % D-poäng med Android 8 till 74 % C med Android 9, sedan mycket bra 85 % B med Android 10, skulle det vara riktigt synd att se under genomsnittet bli tillbaka till sin standard. NÄSTA SIDAN: The Hall of Shame "F" Club - och några viktiga fotnoter Boletín de AI