Alan Wake Remastered recension | Jämförelsen

Alan Wake Remastered recension | Jämförelsen
DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN Fråga om information Speltid : 10 timmar
Plattform:
PS5 Efter att ha bränt otaliga batterier av ficklampor, sett för många metaforer och oundvikligen inte hittat varje termos full med kaffe utspridda över hela planeten, är Alan Wake Remastered en påminnelse om hur briljant Remedy Entertainments psykologiska thriller var för alla dessa år sedan. . Alan Wake, som endast släpptes för Xbox XNUMX XNUMX och senare portades till PC, är den typ av spel som bara berättarentusiaster från den finska studion Remedy kunde göra. Från Max Payne till Quantum Break och mer nyligen Control, utvecklare Remedy tenderar att fokusera på att skapa en fängslande historia som i slutändan dikterar spelets mekanik. I Alan Wake handlar spelets berättelse om mörker och ljus, men den är också knuten till en bästsäljande författares kamp. Det är den där ynkligt enkla premissen som ligger till grund för allt i spelet, och det ser fortfarande anmärkningsvärt fräscht ut mer än ett decennium senare.

Alan Wake Remastered releasedatum och kostnad

Alain, klarsynt

Alan Wake ilumina con su linterna una pala poseída en Alan Wake Remastered

(Bildkredit: Remedy Entertainment) Du spelar som titeln Alan Wake, en bästsäljande författare som kämpar för att övervinna en anfall av författarblockad under loppet av ett par år. I ett försök att skaka av sig spindelväven och förhoppningsvis få hjulen att gå igen, bestämmer sig Alan för att ta en mycket speciell semester med sin fru, Alice, till den fridfulla staden Bright Falls i norra västra Stilla havet. Det visar sig dock att Alans berömmelse går före honom. Många lokalbor i Bright Falls inser omedelbart att de har läst hans romaner, men kanske, tack och lov för Alan, kommer paret inte att sitta stilla. Istället hyrde Alice en avskild stuga i utkanten av staden vid Cauldron Lake, vilket borde ge dem all den avskildhet de behöver. Vid ankomsten upptäcker Alan en skrivmaskin som väntar på honom på vandrarhemmets kontor. Även om den här resan var avsedd att låta Alan slippa trycket av skrivande och andra dagliga distraktioner, visar det sig att Alice hade andra idéer, som hon hoppades att förändringen av landskapet skulle hjälpa henne med. Uppmuntra Alan att äntligen bryta sitt skrivblock. för alltid. Som väntat, trots Alices goda avsikter, uppstår ett kärleksfullt bråk. Arg över Alices handlingar går Alan ut ur omklädningsrummet och ut i nattluften med vetskapen om att Alice inte kommer att följa honom på grund av hennes mörkerrädsla. Mitt i försöket att lugna ner sig hör Alan plötsligt hur Alice släpper ett svindlande skrik. Oroad för Alices säkerhet rusar Alan till det nu svarta skyddet, med ficklampan i handen, så att han kan se sin fru dras in i det grumliga vattnet i Lake Cauldron av en gåtfull figur. Instinktivt dyker Alan ner i sjöns djup, men tappar snabbt medvetandet. Han vaknar upp bakom ratten i ett havererat fordon en vecka senare, förvirrad, förvirrad och överväldigad när han hittade Alice.

Sprid ditt ljus

Alan upptäcker snabbt att hans sökande efter Alice inte kommer att innebära att göra en polisanmälan och att leta igenom sjön efter tecken på hennes existens. Tyvärr är den en gång idylliska miljön i Bright Falls plötsligt infekterad av risker när mörkret omsluter den orörda bergssidan som ett moln av kvävande rök. För att göra saken värre hemsöks Alan nu av ett avskyvärt hot som kallas "The Taken": en ond kraft som kan förvandlas till mänsklig gestalt, flockar av fåglar eller till och med livlösa föremål. Dessa skuggbundna motståndare skyddas av en mörkersköld som gör dem osårbara för skottlossning. Men med hjälp av en främling upptäcker Alan snart att han genom att använda en mängd olika ljuskällor, oavsett om det är en ficklampa, en flare eller en blixtbang, kan befria dessa djävlar från deras skyddande skal och döda dem. . Därför är Alan Wakes kamp omedelbart intuitiv. Kasta ljus på en motståndare och attackera när deras försvar är lågt. Men spänningen och strategin ges av behovet av försiktig hantering av batteri och ammunition. De kommer ofta att överfalla dig när som helst, vilket kommer att öka insatsen avsevärt och ge dig en hoppskräck eller två i processen. Din ficklampa tappar gradvis sin laddning när den slås på med full effekt, vilket är nödvändigt för att ta bort kontakterna från dina sköldar innan de kommer nära och personliga. Batterier är avgörande för din överlevnad, eftersom du måste titta på mängden juice som finns kvar i ficklampan i strid. Genom att få slut på energi kommer du snabbt att ställas inför en alltmer invasiv osårbar motståndare. När den inte används laddas ficklampan långsamt, men batterier är av yttersta vikt om du vill hålla ditt försvar på plats. Du kan också aktivera en flare som din sista försvarslinje, som möts av ett vackert filmiskt ögonblick när plymer av röd rök fyller skärmen.

snabb på fötterna

Alan Wake se une a Takes en Alan Wake Remastered

(Bildkredit: Remedy Entertainment) Alan Wake Remastereds gameplay försöker också öka rädslan genom att be dig ladda om snabbt. När du har skjutit varje runda i kammaren kommer Alan att börja ladda om automatiskt. Men med ett snabbt tryck på omladdningsknappen kommer Alan rasande ladda om snabbare, raka av några mycket exakta sekunder innan skott har en chans att stänga gapet. Det är en enkel, mer effektiv mekanism. När saker och ting blir särskilt upphettade (och det är de ofta) har Alan förmågan att navigera. Genom att trycka på execute-knappen och en D-pad när han blir attackerad, kommer Alan att undvika och ta avstånd från en motståndares attack om han tider det ordentligt. Du måste vänja dig lite vid att ducka, men det är en färdighet som du snart kommer att lita på när spelets komplexitet ökar. Försök inte fly heller, eftersom Alan har samma kardiovaskulära sätt som en geriatrisk rökare. Om horderna av offer blir för mycket för din ficklampa och revolver kan du ofta hitta hjälp i närheten. Bärbara, kraftfulla lampor kan tändas tillfälligt och generatorer kan sättas på för att hjälpa till att bekämpa mörkrets krafter. Kom ihåg: Använd alltid ljuset till din fördel.

vaken, vaken

Vista panorámica de Bright Falls en Alan Wake Remastered

(Bildkredit: Remedy Entertainment) Även om Alan Wake Remastered inte kan beskrivas som ett spel med öppen värld (även om det började så under hela utvecklingen), uppmuntrar spelet dig att tänka utanför ramarna så mycket som möjligt. Spelet är fyllt med lärdomar, samlarföremål och tillhörande manuskriptsidor som finns i Alans nya roman "Departure", som han inte minns att han skrev. När spelaren upptäcker de saknade sidorna, av vilka många inte är i tidsordning, kan de ofta ge en inblick i hur berättelsen kommer att utvecklas. Alans interna monologer följer också spelaren, på samma sätt som Remedys obevekliga detektiv, Max Payne, förmedlade hans tankar. Alans sorl fungerar som en effektiv mekanism för att knyta an till en karaktär som, oförlåtligt, bär en hoodie och en kavaj samtidigt.

En remaster värd namnet?

Alan Wake disparando una pistola de bengalas en Alan Wake Remastered

(Bildkredit: Remedy Entertainment) I huvudsak är Alan Wake Remastered samma spel från 4, men det har omarbetats så att det fungerar och ser bättre ut än någonsin. Spelets fantastiska nya ljusmotor har den mest betydande inverkan, liksom nya karaktärsmodeller som gör den åldrande fansen lite mer tilltalande för ögat. 2K-upplösningen och XNUMX fps-objektivet säkerställer också att spelet är rent och mycket mer lyhört än den ursprungliga sub-HD, XNUMX fps. En besvikelse utelämnande är bristen på HDR-stöd. Att spela spelet i ljust och mörkt verkade vara den idealiska miljön för att magin med aktiv hög rang skulle skina, men tyvärr ansåg Remedy inte att det var nödvändigt att inkludera det. Naturligtvis, som en del av Alan Wake Remastered, får du också de två post-release DLC:erna, The Writer och The Signal, samt videokommentarer från utvecklaren.

avslutat kapitel

Alan Wake y Barry Wheeler disfrutando de un café en Alan Wake Remastered

(Bildkredit: Remedy Entertainment) Om du inte har tänt en ficklampa framför ett uttag eller skjutit en flare på natthimlen är du skyldig dig själv att ge Alan Wake Remastered ett försök. Remedys unika version av överlevnadsskräckgenren kommer inte att få dig att skaka, men den kommer att fånga dig till slutet med sin spännande historia och tillfredsställande inställning till överlevnadsskräckaction. Glans, herr Wake. DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN