8 nya filmer och TV-program på Netflix Prime

Precis som clockwork har ytterligare en rad nya filmer och TV-program träffat streamingtjänster för att täppa till din redan staplade bevakningslista för 2022.

Den här helgen är ett särskilt unikt fall, låt oss komma ihåg, eftersom flaggskeppsserien, Peaky Blinders säsong 6, redan har sänts i vissa delar av världen. Den senaste delen av den BBC-producerade showen började streamas i Storbritannien i februari, men har äntligen tagit sig till Netflix för utomeuropeiska publik att njuta av. Samtidigt kommer det nya superhjälteäventyret Ms. Marvel till Disney Plus, medan den kritikerrosade sci-fi-serien For All Mankind återvänder till Apple TV Plus.

Nedan har vi samlat åtta av de bästa nya filmerna och TV-programmen som finns att streama på Netflix, Prime Video, HBO Max och mer i helgen.

Peaky Blinders säsong 6 (Netflix)

Efter en rad förseningar orsakade av pandemin kom säsong 6 av Peaky Blinders till BBC iPlayer i Storbritannien tidigare i år. Den amerikanska publiken har dock fått vänta på att Steven Knights älskade perioddrama ska återvända, och det gör det för sista gången på Netflix i helgen.

För att undvika spoilers är allt vi kommer att säga detta: Nya avsnitt av gangsterserien hittar några bekanta ansikten (inklusive Tom Hardys Alfie Solomons) som plockar upp de bitar som lämnats efter Tommy Shelbys agerande i den explosiva säsong 5-finalen av serien. Skuggan av ett förestående andra världskriget skymtar också över förfarandet, så förvänta dig att Peaky Blinders säsong 6 blir ännu större.

Som nämnts har dessa avsnitt bekräftats vara de sista av Blinders på TV, men var inte rädd: skaparen Knight har lovat att fortsätta sin historia i en framtida film.

Nu tillgänglig för strömning på Netflix i USA.

Dagens bästa Netflix-erbjudanden

Ms. Marvel (Disney Plus)

Ms. Marvel anländer i helgen i hälarna på fanfavorit MCU-serien Moon Knight, den sista biten i superhjältestudions ambitiösa (men fortfarande under utveckling) pussel Marvel Phase 4.

Den här showen på sex avsnitt berättar historien om Kamala Khan (Iman Vellani), en pakistansk tonåring och Avengers superfan som skaffar sig ett konstigt förfäders armband som ger henne superkrafter. Men vissa människor är förståeligt nog inte så förtjusta i Khans förmåga att manipulera världen omkring henne, och den unga gymnasieeleven finner sig själv hemsökt av två mystiska organisationer som hotar hennes en gång normala tillvaro.

I vår recension sa vi att Ms. Marvel "är en rolig, färgstark, fantastisk, optimistisk serie som MCU behöver efter den tyngre känslan från andra senaste produktioner", så vi skulle definitivt rekommendera den till alla som letar efter en paus. 4 allvarliga historier. Avsnitt 1 är tillgängligt att streama nu på Disney Plus (du kan också läsa vår post-kreditförklaring när du är klar), och de återstående fem bidragen kommer varje onsdag.

Nu tillgänglig att streama på Disney Plus.

Dagens bästa Disney+-erbjudanden

For All Mankind Säsong 3 (Apple TV Plus)

2022 ser ut att bli ett banerår för Apple TV Plus-prenumeranter, och i hopp om att följa i fotspåren av kritiska hits Severance och Pachinko är rymddrama For All Mankind, som återvänder för sin mycket efterlängtade tredje säsong.

De nya avsnitten tar upp direkt efter händelserna i den andra dramaserien i Kalla kriget-serien och ser seriens krigshärjade astronauter flyga till Mars för första gången, med en ny spelare, ett ambitiöst teknikföretag som heter Helios, som nykomling konkurrens.

Rolling Stone (öppnas i en ny flik) utsåg For All Mankind säsong 2 till den bästa tv:n 2021 (gynnar Apples drama om popkulturjättarna Succession och Squid Game), så vi är spända på att se om programmets tredje utflykt kan fortsätta sin serie av kritisk framgång.

Nu tillgänglig att streama på Apple TV Plus.

Dagens bästa Apple TV+-erbjudanden

Hustle (Netflix)

En av de största nya Netflix-filmerna 2022 är Hustle, ett basketdrama med Adam Sandler i huvudrollen som verkar trotsa både publikens och kritikernas förväntningar.

Efter att ha upptäckt en en gång i livet spelare med ett rutigt förflutet utomlands, tar den olycklige Philadelphia 76ers-scouten Stanley Sugerman (Sandler) på sig att föra det unga fenomenet till USA utan lagets stöd. . godkännande. Mot alla odds måste paret arbeta för att bevisa att de båda förtjänar att lyckas i NBA.

Den här sammanfattningen kan låta som ditt vanliga sportdrama, men Hustle får oväntat strålande recensioner: Enligt vår egen recension kallade vi filmen "en förlösenhistoria som ger ytterligare bevis på Sandlers förmåga som en mycket fin skådespelare." Lita på oss: det är inte Jack och Jill.

Nu tillgänglig för strömning på Netflix.

Queer as Folk (Peacock)

En amerikansk omformning av 1999 års brittiska HBTQ-dramaserie med samma namn, Queer as Folk gör sin djärva återkomst till Peacock i helgen.

Räknar originalskaparen Russell T. Davies bland sina producenter, denna Stephen Dunn-regisserade show följer en mångsidig grupp av XNUMX-någonting (ledda av Devin Way, Fin Argus, Ryan O'Connell, Johnny Sibilly och Jesse James Keitelas) när de anländer till möter en vanlig tragedi i moderna New Orleans.

Återkommande gäster för den nya Queer as Folk-stilen inkluderar Sex and the Citys Kim Cattrall, Better Call Sauls Ed Begley Jr. och Euphorias Lukas Gage. Det räcker med att säga att det finns mycket talang i denna exklusiva Peacock-produktion.

Nu tillgänglig att streama på Peacock.

Dagens bästa Peacock TV-erbjudanden

First Kill (Netflix)

Netflix älskar cheesy övernaturligt drama, och First Kill verkar vara streamerns ostligaste på ett tag.

Baserad på novellen med samma namn av VE Schwab, anpassar denna show på åtta avsnitt Shakespeares klassiska Romeo och Julia-berättelse till historien om en vampyr, Juliet (Sarah Catherine Hook), och en vampyrjägare, Calliope (Imani Lewis). ). , vars förbjudna romantik utlöser en rad blodiga konsekvenser.

Trots sin typiska tonårspremiss markerar First Kills gay-linje ytterligare en milstolpe för representation på skärmen, och fans av liknande Netflix drama för unga vuxna som Fate: The Winx Saga och The Chilling Adventures of Sabrina kommer förmodligen att hitta mycket att uppskatta här .

Nu tillgänglig för strömning på Netflix.

Fairfax Säsong 2 (Prime Video)

Fairfax, Amazons animerade komediserie för vuxna fokuserad på "hypebeastkulturens slagande hjärta", får en andra säsong på Prime Video i helgen.

Nya avsnitt av programmet fortsätter den oändliga strävan att påverka fyra collegebarn på Fairfax Avenue i Los Angeles, och Fairfax säsong 2 innehåller återigen röstkvartetten av Skyler Gisondo, Kiersey Clemons, Peter S. Kim och Jaboukie Young. -White. . .

Även om dess humor är ganska okomplicerad, verkar Fairfax ibland vara en kunnig skådespelare av dagens internet-besatta ungdomar, och vi rekommenderar fans av Netflix jämförbara serie Neo Yokio att prova.

Nu tillgänglig att streama på Prime Video.

Dagens bästa Amazon Prime-erbjudanden

(*8*)The Janes (HBO Max)

Veckans rekommendationer avslutas med ett vanligt HBO Max-dokumentärerbjudande.

The Janes, producerad av faktafilmskaparna Emma Pildes och Tia Lessin, tar ett mikroskop in i det föga kända Jane Collective, en Chicago-baserad underjordisk grupp som tillhandahöll mer än 11,000 ​​1973 illegala aborter till kvinnor före landmärket Roe v. Wades XNUMX.

Den här långfilmsdokumentären hade premiär på Sundance för strålande recensioner och belyser ett ämne som förblir kontroversiellt 2022. Vi vet ännu inte när The Janes kommer att finnas tillgänglig för brittisk publik, även om vi hade räknat med att den skulle komma på Sky. och Nu TV inom en snar framtid.

Nu tillgänglig att streama på HBO Max.

Dagens bästa HBO Max-erbjudanden

Dela detta