Det är här mina damer och herrar: Julen har officiellt kommit på streamingtjänsterna. Förra veckans sammanfattning innehöll bara ett festligt inslag, men de flesta av helgens nya filmer och TV-program är lämpligt säsongsbetonade i jämförelse.

Därmed inte sagt att alla tillägg har semestertema, märk väl. Netflix, i synnerhet, har ett mörkt drama i rockärmen, medan Disney Plus välkomnar den efterlängtade återkomsten av en viss Disney-prinsessa.

Nedan har vi samlat åtta av de största nya filmerna och TV-programmen som kommer till Netflix, Prime Video och HBO Max under de kommande dagarna.

Disenchanted (Disney Plus)

Det har gått 15 (femton!) år sedan Amy Adams Giselle första serenaden för Patrick Dempseys Robert i en färgstark flashmob i Central Park, och duon är tillbaka i action i den efterlängtade uppföljaren till Disney. Mer förtrollad, besviken.

Efter att ha lämnat Manhattans livliga gator till den lugna förorten Monroeville, verkar Giselle, Robert och Morgan lyckligare än någonsin. Men när den före detta prinsessan börjar bete sig som en sagostyvmamma tar det en vändning till det sämre. James Marsden och Idina Menzel återupptar sina roller tillsammans med Adams och Dempsey, medan Maya Rudolph och Gabriella Baldacchino ansluter sig till filmens skådespelare som nykomlingar.

Recensioner för Disenchanted har varit avgjort ljumma hittills, men vi tror att fans av Kevin Limas originalfilm kommer att hitta massor av musikaliskt kaos att njuta av här.

Nu tillgänglig att streama på Disney Plus.

Dagens bästa Disney+-erbjudanden

Disney (öppnas i en ny flik)Disney (öppnas i en ny flik)

The Wonder (Netflix)

Florence Pugh är nybliven efter sin hyllade (och livlina) roll i Don't Worry Darling och jagar en Oscar i Netflix The Wonder.

Den här nya Netflix-filmen utspelar sig i Irish Midlands 1862, och den här nya Netflix-filmen spelar Pugh som en engelsk sjuksköterska som kallas in för att observera en ung flicka (Kíla Lord Cassidy) som mirakulöst håller sig vid liv trots att hon inte har ätit sedan dess. Ciarán Hinds, Niamh Algar och Toby Jones möts bland de sekundära filmskådespelarna.

Till ingens förvåning fick Black Widow-skådespelaren beröm för att ha levererat ännu en enastående prestation i The Wonder, så det här är en enkel rekommendation (särskilt om du vill undvika syndafloden av festinnehåll i helgen).

Nu tillgänglig för strömning på Netflix.

Dagens bästa Netflix-erbjudanden

netflix (öppnas i en ny flik)netflix (öppnas i en ny flik)netflix (öppnas i en ny flik)

Santa Claus (Disney Plus)

Och så kommer vi till den första av veckans släpp med jultema, den passande namnet Santa på Disney Plus.

Miniseriens uppföljare till hans älskade julfilm från 1994, Tim Allen återvänder till filmduken som allas favoritbud på jordklotet, Scott Calvin (aka jultomten). Den här gången befinner sig Calvin på att fylla 65 år och letar efter någon som kan ersätta honom i världens viktigaste jobb.

De ursprungliga skådespelarna Elizabeth Mitchell och David Krumholtz återvänder också för tomtar, så det är säkert att förvänta sig ett välbekant familjeäventyr från den här.

Nu tillgänglig att streama på Disney Plus.

1899 (Netflix)

Känner du fortfarande inte julglädjen? Var inte rädd: Netflix nya historiska skräckserie 1899 är ganska mycket motsatsen till festen.

Sätt dig ner, du gissade rätt! – 1899, denna åttadelade tyskspråkiga produktion tar tittarna ombord på ett olyckligt ångfartyg på en resa från London till New York i slutet av XNUMX-talet. Vi vet inte så mycket annat om vad vi kan förvänta oss av programmets handling, men Netflix lovar en "grusom mardröm av svindlande proportioner." Olycksbådande.

Det kritiska mottagandet för 1899 har hittills varit ganska positivt, även om domar som "långsamt" och "experimentellt" borde avskräcka alla som letar efter lättsam underhållning denna helg.

Nu tillgänglig för strömning på Netflix.

Fiery (Apple TV Plus)

Apple TV Plus stammis Will Ferrell slår sig ihop med Disney Plus och Netflix lineup Ryan Reynolds för Spirited, en musikalisk version av Charles Dickens A Christmas Carol.

Reynolds spelar Clint Briggs, en modern Scrooge som vänder på steken mot sin spöklika värd, Present (Ferrell), och tvingar honom att ompröva sitt eget förflutna, nutid och framtid genom sång (eftersom det är jul!).

Benj Pasek och Justin Paul (La La Land) är ansvariga för filmens musiknummer, så vi förväntar oss att den här kommer att innehålla några särskilt catchy låtar, även om Spirited misslyckas med att komma in på vår lista över de bästa Apple TV-filmerna.

Nu tillgänglig att streama på Apple TV Plus.

Dagens bästa Apple TV+-erbjudanden

AppleTV + (öppnas i en ny flik)

Människor vi hatar i äktenskapet (Prime Video)

Amazon Studios rad av stjärnspäckat filminnehåll fortsätter i helgen med The People We Hate at Marriage.

I den här komedin regisserad av Claire Scanlon försöker en trio amerikanska bröder (men utan framgång) att återknyta kontakten en vecka innan deras halvsysters brittiska bröllop. Kristen Bell (Frozen), Allison Janney (I, Tonya) och Ben Platt (Dear Evan Hansen) är alla stjärnor.

Kritiker kallade The People We Hate at the Wedding för en "grisig komedi med ett hjärta av guld", så till skillnad från 1899 (ovan) kan detta bara vara definitionen av en enkel helgklocka.

Nu tillgänglig att streama på Prime Video.

Dagens bästa Amazon Prime-erbjudanden

Amazon Premier (öppnas i en ny flik)Amazon Premier (öppnas i en ny flik)Amazon Premier (öppnas i en ny flik)(*8*)A Christmas A Christmas Carol (HBO Max)

Inte nöjd med att luta sig tillbaka och låta Disney vara den som upprepar julkomedier från årtionden sedan, HBO blåser nytt liv i 1983 års A Christmas Story denna helg.

Den här kallad A Christmas Story Christmas (ja, seriöst), hittar Ralphie (återigen spelad av Peter Billingsley) som återvänder till sitt barndomshem med sina egna barn. Zack Ward, Scott Schwartz och Ian Petrella återupptar sina roller mot Billinsgley, med Vince Vaughn, Julie Hagerty och Erinn Hayes ombord som nykomlingar.

Vi ska berätta just nu: Detta kommer förmodligen inte att komma med på vår lista över de bästa HBO Max-filmerna. Men om du letar efter ett festligt inslag för hela familjen i helgen kan du inte gå för långt fel med A Christmas Story Christmas.

Nu tillgänglig att streama på HBO Max.

Dagens bästa HBO Max-erbjudanden

Max HBO (öppnas i en ny flik)Max HBO (öppnas i en ny flik)Max HBO (öppnas i en ny flik)

Obegränsad med Chris Hemsworth (Disney Plus)

Black Swan-regissören Darren Aronofsky återvänder till den lilla duken i helgen med Limitless, med Chris Hemsworth i huvudrollen på Disney Plus.

Den sexdelade showen, regisserad av dess titulära stjärna Thor: Love and Thunder, erbjuder en snabbkurs i att låsa upp människokroppens fulla potential, genom att använda Hemsworth som en (mestadels) frivillig testdocka för att demonstrera effektiviteten av små men stora livsstilsförändringar . .

Tidigare i veckan träffade vi Aronofsky och en av showens experter, Ross Edgely, som pratade om hur den nya Disney Plus-serien kommer att hjälpa dig att leva längre (och dö bättre). Seriöst, det här är fascinerande grejer.

Nu tillgänglig att streama på Disney Plus.

Dela detta